SKUPAJ NAM JE LEPO - PRAZNOVANJE 8. MARCA

objavljeno: 7. mar. 2013, 03:46 avtor: CDA Koper

Center dnevnih aktivnosti starejših občanov MOK je v torek, 5. 3. 2013 ob 17.30 uri  pripravil krajši kulturni program v počastitev dneva žena  8. marca z nazivom SKUPAJ NAM JE LEPO.

Uvodne misli in pozdrav prisotnim je namenila gospa Cvetka Jagodič, predsednica ZDU MOK, nato je povezovanje kulturnega programa prevzela ga. Marija Lozej.  Predstavila je nastopajoče udeležence ter tudi sama prispevala nekaj misli in zgodovinskih podatkov o samem nastanku tega praznika.

Kulturni program so vsekakor izjemno popestrili otroci, in sicer pevski zbor Osnovne šole »Dušana Bordona« iz Semedele, pod vodstvom  gospe Zlatije  Urankar ter mlad harmonikar Andrej,  ki nas je s svojim nastopom  prijetno presenetil.  Aplavz, s katerim smo pospremili oba nastopa, je bil zelo zgovoren.
Otroci so si nato po nastopu malce oddahnili, popili sok in zadovoljni, v spremstvu staršev,  odšli domov.

Nato je sledil drugi del prireditve, v katerem je sodeloval pevski zbor »Ciril Kosmač« iz Kopra pod vodstvom zborovodje Mirana Zadnik. Prijetno petje je božalo naša ušesa in glasovi pevcev  so se zelo lepo zlivali v eno. Izbor pesmi je bil zelo dober, prav tako je zborovodja  s svojo hudomušnostjo poskrbel, da je bilo vzdušje  še prijetnejše. Vsako izvedeno pesem so prisotni  obiskovalci nagradili z aplavzom.

Ob koncu prijetnega druženja so nastopili tudi člani našega centra, in sicer s tremi recitali:
Boris Simoneta s pesmijo STARA PESEM,  Mira Puhar z avtorsko  pesmijo  ŽENSKE SMO… in Sonja Palčič, s pesmijo HVALA ROKAM, katere avtorica je domačinka,  pesnica  Alferija Beržan (iz zbirke »Čiista uoda«)

Ob koncu prireditve je vodstvo centra, kot že večkrat  do sedaj,  poskrbelo za pogostitev nastopajočih in obiskovalcev. Slasten vanilijev sladoled z gozdnimi sadeži in smetano je vsekakor teknil. Tudi njim hvala za trud.
Ob koncu pa dovolite, da vsem  članicam CDA iskreno čestitam ob našem prazniku.

Vtise zabeležila Branka Poturović