PREBERI IN ME SPOZNAJ……KLEPET OB KAVICI – TILKA LAHAJNAR

objavljeno: 25. mar. 2013, 06:03 avtor: CDA Koper   [ posodobljeno 25. mar. 2013, 06:03 ]
Spoštovana gospa Tilka, vljudno prosim, da se nam predstavite, kdo ste in od kod prihajate:

Sem Tilka Lahajnar, rojena 9.3.1923  v Straži pri Cerknem. Izhajam iz družine, kjer je bilo devet otrok,  in sicer 4 sestre in 5 bratov,  jaz sem najstarejša . Mama nam je umrla v starosti 60 let, tudi trije bratje so že umrli, ostalo nas je 6. Spominjam se, da smo doma vedno veliko delali. Nato smo se preselili v Senožeče, od tam pa v Koper, kjer živim še danes.

Kdaj ste začeli zahajati v CDA:  V Center sem se vključila kmalu po njegovi otvoritvi. Občasno sem se pred tem sprehajala z vnukom in kdaj pa kdaj zavila v ta prostor. Nekaj časa me vmes tudi ni bilo, ker sem si poškodovala nogo, nato pa sem se ponovno vrnila. Od takrat dalje Center redno obiskujem.

Kaj vam je v našem centru najbolj všeč:  Težko bi se odločila, mislim, da mi je tukaj všeč prav vse, družba,  okolje.  Tudi doma velikokrat rečem, da mi je najlepše v našem Centru, res. Tukaj se tako dobro počutim, kot se nikjer drugje nisem. Vsi so zelo prijazni, vljudni, počutim se kot bi prišla v veliko družino.

Ali boste še naprej obiskovali naš Center:  To pa vsekakor, ne morem si predstavljati, da ne bi prihajala.  Nekaj časa nisem mogla priti  in mi je vse to zelo manjkalo. Velikokrat sem rekla domačim: »Joj kako rada bi bila sedaj tam«.  Ampak  včasih mi tudi zmanjka časa in ne morem priti.

Vaš prosti čas zagotovo lepo  in dobro izkoriščate, kaj poleg tega, da prihajate v CDA  še radi počnete?
Ob prostem času rada berem časopis, gledam TV, v glavnem zvečer. Sicer pa doma rada skuham, živim sama in veliko stvari še sama postorim.  Imamo tudi psičko – LONO, občasno jo hčerka pelje na sprehod, ko jaz ne morem, sicer pa jo jaz sama vodim na sprehode.  Psička mi veliko pomeni,  je zelo ubogljiva, kadar je ni jo zelo pogrešam.

Spoštovana gospa Tilka, zahvaljujem se vam za ta prijeten klepet ob kavici. Lepo je bilo poklepetati z vami, vas spoznati tudi drugače. Želim vam, da še naprej uživate v družbi vseh, ki Center obiskujemo.
Ob vašem visokem življenjskem jubileju  dodajam še iskrene čestitke. Tudi vam hvala za povabilo in še enkrat poudarjam, da mi, ko ne morem v Center, ta prijetna družba zelo manjka.
Branka Poturović