Praznovanje 2. obletnice otvoritve Centra dnevnih aktivnosti za starejše občane Koper

objavljeno: 26. jul. 2012, 04:06 avtor: Helena Videtic   [ posodobil 26. jul. 2012, 04:49 CDA Koper ]
27.06.2012 je ob 2. obletnici otvoritve CDA organiziral Dan odprtih vrat. V goste je prišlo 50 vključenih v DCA Ljubljana. V dopoldanskem času so si ogledali Center in sodelovali pri naših dejavnostih kot npr. namizni tenis, pikado, šah, joga smeha, zdravstveni kotiček , ročna dela,…. Ob 12.00 uri smo jih pospremili na voden ogled Luke Koper, Kopra in dveh razstav v Pokrajinskem muzeju.

Ob 16.00 uri se je v CDA pričel kulturni program, v katerem so sodelovali Pevski zbor CDA, Pevski zbor DCA Ljubljana, Vokalna skupina Bertoki in ga. Joži Založnik z recitacijama. Predstavili so se tudi  naši  člani gledališke skupine z dvema prizoroma in plesna skupina s ciganskim plesom.  Program smo veselo zaključili z jogo smeha.

Preko 200 gledalcev je z burnim aplavzom potrdilo, da trud organizatorjev in nastopajočih ni bil zaman. Nasmejani in sproščeni so si obiskovalci, gostje in člani CDA ob skromnem prigrizku in glasbi izmenjali misli in izkušnje v prepričanju, da bo naš Center praznoval še mnogo rojstnih dni.
Ob tej priložnosti je izšla prva številka glasila CDA »Oštrigeca« in je bila odprta spletna stran.

Brez idej, delovnega zanosa in požrtvovalnosti prostovoljcev, ki jim ni težko poprimiti za vsako delo, tako uspešnega praznovanje ne bi mogli organizirati.