POKRAJINSKE ŠPORTNE IGRE 2013

objavljeno: 9. jun. 2013, 23:28 avtor: CDA Koper   [ posodobljeno 27. jun. 2013, 05:19 ]
V Centru dnevnih aktivnosti starejših občanov MO Koper ter še na treh lokacijah izven centra smo v nedeljo, 9. 6. spremljali športne igre Druš-tev upokojencev Južne Primorske, letos že 10. po vrsti!
V 13-športnih panogah je sodelovalo cca. 300 upokojencev iz 12 društev upokojencev. Športne discipline, v katerih so udeleženci tekmovali, so bile: pikado (M-Ž), karte (tarok, briškola, trešet (M-Ž),), streljanje (M-Ž), kegljanje (M-Ž), šah (M), balinanje (M-Ž), namizni tenis (M) in križanke (M-Ž). 
Ga. Jagodič Cvetka, predsednica ZDU MO Koper je prisotne nagovorila, zahvalila se je vsem tekmovalcem za udeležbo. Nato je besedo prevzel tudi podžupan MO Koper, g. Anton Sagadin. Zadovoljen s številom udeležencev , tako tekmovalcev kot spremljevalcev je pohvalil vse, ki so pri organiza-ciji tega športnega dogodka sodelovali. Na koncu je prisotne pozdravil g. Edvard Progar. Poudaril je, da ekipna zmaga na regijskem tekmovanju pomeni uvrstitev na republiško prvenstvo in da je prav, da se zmagovalne ekipe le tega tudi udeležujejo!
Prijetno je bilo ob pogledu na mizo, ki se je kar šibila po težo številnih kolajn in poka-lov. Vsi, ki so prihajali ponje so bili izredno zadovoljni in nasmejani. In prav je tako, za svoj trud so bili nagrajeni. 
G. Marjan Pavlič, predsednik PZDUJP, je še dodal, da so bile 10. športne igre DU Južne Primorske v MO Koper dobro organizirane, in da je na Južnem Primorskem organiziranost tovrstnih tekmovanj vedno dobra. Tudi prostor, v katerem se je tekmovanje odvijalo je zelo lep, posebno predprostor – amfiteater.
Ob koncu smo se še malce okrepčali, pred-vsem pa so v Centeru dnevnih aktivnosti MO Koper, kot že velikokrat doslej, poskr-beli, da je bilo vsem udeležencem tudi po razglasitvi rezultatov prijetno v sproščenem druženju. Vsekakor prijeten in odmeven dogodek. Slednje potrjujejo zadovoljni obrazi udeležencev in organizatorjev.
Nasvidenje čez 1 leto v Izoli.

Branka Poturović
Comments