POČASTITEV SLOVENSKEGA KULTURNEGA PRAZNIKA, OTVORITEV FOTOGRAFSKE RAZSTAVE

objavljeno: 6. feb. 2014, 00:53 avtor: CDA Koper
Gospe Vidi Orbanič, ki prihaja iz Izole, je poklicno pot višje medicinske sestre in zdravstvene inšpektorice vzgojno varstvenih zavodov prekrižala bolezen.
S prekinitvijo blesteče zaposlitvene kariere se gospa Vida Orbanič ni sprijaznila. Ravno nasprotno, iskala je nove izzive za delovanje in ustvarjanje.
Izbrala je SVOJ RAJSKI VRT, FOTOGRAFIJO in LEPOTO. 
Gospa Orbanič  je ob današnji otvoritvi razstave zapisala naslednje misli:
»Svet in ljudje so skozi objektiv fotoaparata morda drugačni, a treba je znati gledati. Poigrati se z lepoto narave in življenja, ki nas obdaja. Iskati igre oblik, igre svetlobe in senc. Prepletati lirične pokrajine, kombinirati detajl in panoramo v trenutkih ustvarjanja zgodbe, doživljati človekovo majhnost v mozaiku narave, ki je pomembna soustvarjalka preteklosti in sedanjosti. Prav zaradi tega sem današnjo razstavo poimenovala SIMFONIJA NARAVE«.
Razstava gospe Vide Orbanič je prva samostojna razstava člana fotografske sekcije CDA. 
Fotografska razstava gospe Vide Orbanič je pripravljena z navdušenjem, ljubeznijo do fotografije in lepote ter s posebno skrbjo za vsako najmanjšo podrobnost. 
Fotografska tehnika, skrite nastavitve fotoaparata in zakonitosti digitalne fotografije so stvari, ki se jih lahko naučimo. Znati gledati pa velikokrat pomeni znati razumeti, pomeni, da lahko posameznik s svojim delom, izdelki ali  ravnanji sebi in sočloveku polepša in oplemeniti življenje.
Ob otvoritvi razstave, draga Vida, ti v svojem imenu in v imenu kolegov članov fotografske sekcije CDA iskreno čestitam!
                                                             
Darij Šömen, vodja fotografske sekcije CDA

Comments