OTVORITEV RAZSTAVE TINE PAVLOVIČ »SVET NARAVE II« (več fotografij najdete v foto albumu)

objavljeno: 26. jun. 2014, 06:04 avtor: CDA Koper   [ posodobljeno 27. jun. 2014, 00:47 ]
Tina Pavlovič se je rodila leta 1974 v Kranju.
Imela je jasno začrtano pot, ko je leta 1999 usoda kruto posegla v njeno mlado življenje.
Pri nesreči s padalom si je poškodovala vratno hrbtenico in je odtlej, kljub dolgi rehabilitaciji, priklenjena na invalidski voziček in posteljo.
Težkim preizkušnjam navkljub se Tina ni vdala v usodo, dokončala je študij in postala profesorica biologije in gospodinjstva.
Spoznavanje s slikarstvom, prebujeni talent in želja po tej alternativni likovni obliki izražanja, so jo v letu 2007 pripeljali v krog slikarjev, ki slikajo z ustni.
V pestrem slikarskem udejstvovanju je Tina Pavlovič izbrusila čopič in od mentorsko navdihnjene širokopoteznosti dospela na avtorsko raven.
Njen motivni izbor zajema prikupno drobne primerke flore in favne, približane prav do značilne t.i. makrofotografije, kar daje slutiti morebitno fotografsko predlogo slik.
Mnoge odražajo zagnan prikaz majhnih prebivalcev narave in rastlin, do katerih ima avtorica posebno afiniteto zaradi ljubezni do narave.

Iskrena hvala avtorici razstave g. Tini Pavlovič, ki našemu centru omogoča prikaz drugačne tehnike likovnega ustvarjanja.
Vljudno vabljeni k ogledu razstave, ki bo 11.07.2014.