OTVORITEV ENOTE CDA NA ŠKOFIJAH

objavljeno: 16. maj 2013, 05:21 avtor: CDA Koper   [ posodobljeno 20. maj 2013, 06:03 ]

V četrtek, 16. 5. 2013 je CDA MO Koper, po predhodnem dogovoru s predstavniki KS iz zaledja in Mestno občino Koper odprl  svojo enoto  na  Škofijah. Odprtja enote centra na Škofijah so se udeležili  podžupan MO Koper g. Cep, predstojnik oddelka družbenih dejavnosti MOK gospod Pirjevec , ga. Cvetka Jagodič predsednica ZDU MOK, ga. Helena Videtič, vodja CDA MOK, ga. Vlasta Vežnaver, predsednica KS Škofije  ter predstavniki KS Hrvatini, Ankaran in Dekani.

Podžupan MOK, g. Cep je prisotne pozdravil in ugotovil, da je CDA MOK , ki deluje že tretje leto uspešen projekt Mestne občine Koper in Zveze društev upokojencev MOK. 

Namen  odprtja enote CDA MOK  na Škofijah je približati starejšim krajanom različne dejavnosti  za kvalitetno preživljanje prostega časa.  CDA MOK  bo v začetku organiziral   dejavnosti  ročnih del, razne družabne igre, zdravstveni kotiček ter razna predavanja . Kasneje pa tudi ostale dejavnosti  glede na iskazan interes krajanov.

Dislocirana enota bo delovala podobno kot CDA v Kopru. Ob dejstvu, da veliko starejših krajanov ne more obiskovati aktivnosti v Kopru,  je tovrstna pridobitev vsekakor dobrodošla.  

V drugem delu je sledil krajši kulturni program,  v katerem so sodelovali Vokalna skupina Bertoki,  članici skupine »Istrski grmič« ter  otroški pevski zbor OŠ Škofije. Sledila je  instrumentalna skladba v izvedbi učencev  OŠ Škofije.  Kulturni program je napovedovala in  povezovala ga. Marija Lozej.

Udeleženci otvoritve so v prijetnem druženju  nato še sproščeno poklepetali, ob dobrotah, ki so jih pripravile krajanke KS Škofije ter  članice  CDA MOK  .


Zabeležila Branka Poturović

Comments