OBISK OLIMPIONIKA, MIRA CERARJA V CENTRU DNEVNIH AKTIVNOSTI MOK

objavljeno: 13. sep. 2012, 05:44 avtor: Helena Videtic   [ posodobljeno 13. sep. 2012, 08:26 ]
  Photo

Obiska olimpionika Mira Cerarja sem bila zelo vesela.

V živo ga še nikoli nisem videla, a o njem veliko slišala in redno spremljala njegove nastope na številnih tekmovanjih doma in v tujini. Obiska Mira Cerarja v CDA MOK sem se izredno veselila. Želela sem spoznati tega  skromnega, a tako uspešnega športnika.

Gospod Miro Cerar nam je ponazoril svojo bogato športno pot, pripovedoval nam je o svojih tekmovanjih,  prijetnih in manj prijetnih dogodkih iz tistega obdobja. Ob kakšni anekdoti smo se tudi prijetno nasmejali.  Požrtvovalnost,  trdo garanje, neizmerna ljubezen do športa so zagotovo botrovali tako številnim in odmevnim uspehom, ki jih je dosegel.

Z velikim spoštovanjem do njegovih uspehov skoraj ne morem verjeti v kakšnih pogojih se je pripravljal na tekmovanja, koliko odrekanja je bilo na tej tako bogati, težki, a vseeno lepi športni  poti. Za ves svoj trud je bil tudi nagrajevan in prav je tako.

Skromno, skoraj preskromno se nam je predstavil tako velik človek, ki je našemu športu dal ogromno. A velik človek je ponavadi tak kot je g. Miro Cerar, skromen, prijazen, nezvezdniški.

Hvala Miru Cerarju za prijetno preživete trenutke, ko smo podoživljali vse  njegove številne uspehe v tako bogati športni karieri.

Prispevek: Branka Poturović