OBISK ČLANOV MEDOBČINSKEGA DRUŠTVA DELOVNIH INVALIDOV IZ RADOVLJICE

objavljeno: 15. sep. 2013, 23:51 avtor: CDA Koper
Tudi danes,  11. 9. 2013,  je bilo v našem centru živahno, saj so nas obiskali člani  medobčinskega Društva delovnih invalidov  Radovljice. Prijetna skupina, ki šteje 30 članov,  je sicer na 1-tedenskem oddihu v Izoli (hotel Delfin), izkoristili so to priložnost ter nas obiskali. V Izolo prihajajo vsako leto.
Po kratkem ogledu našega centra, predstavitvi  naših dejavnosti   s strani ga. Helene Videtič,  so prisotni gostje nato  prijetno kramljali  z nami,  seveda ob sladkem prigrizku ter osvežilni pijači. 
V kratkem, a prijetnem klepetu sem spoznala gospo Jelko Eržen, ki vodi društvo ter gospo Pavlino Finžgar, ki v društvu deluje kot  prostovoljka. Ga. Erženova mi je povedala nekaj o delovanju društva, ki je aktivno že 41 let in šteje 700 članov. Imajo 8 socialnih programov, na področju športa pa jih precej podpira občina Radovljica, tudi finančno. 1 x letno organizirajo tradicionalni športni turnir v okviru Prešernovega dne (8.2.) ter obiščejo Vrbo,  rojstni kraj našega velikega pesnika, po katerem se turnir tudi imenuje. Organizirajo pa tudi izlete, piknike ter pohode, ipd. Ga. Pavlina Finžgar, ki v društvu deluje kot prostovoljka pa pove, da  imajo 1 x tedensko organizirane razne delavnice , v popoldanskem času, in sicer šivanje, risanje na kamen, izdelavo ogrlic, ipd.Kratek, a nadvse prijeten klepet z obema predstavnicama društva  je prehitro minil. 
Ga. Erženova  nas je povabila v Radovljico 8. 2. naslednje leto, ob  organizaciji tradicionalnega »športnega turnirja«  v okviru Prešernovega dne.  To velja vsekakor izkoristiti in verjamem, da jih  naslednje leto obiščemo.  Menim, da je zelo Pomembno  spoznavanje podobnih centrov in društev tudi izven naše regije ter ne nazadnje  druženje. 
Za prijazen  in prijeten  klepet obema prisrčna hvala.

Prispevek:  Branka  Poturović

Comments