OBISK ČLANOV CENTRA DNEVNIH AKTIVNOSTI STAREJŠIH OBČANOV Z DRAVSKEGA POLJA

objavljeno: 16. sep. 2013, 00:24 avtor: CDA Koper   [ posodobljeno 16. sep. 2013, 00:48 ]
V torek, 3. 9.2013 so  nas obiskali člani Centra  dnevnih aktivnosti starejših občanov z Dravskega polja. Okrog 10.00 ure, morda malce kasneje, je prijetna skupina prispela v naš center, kjer sta jih sprejeli ga Helena Videtič-vodja centra dnevnih aktivnosti ter ga. Cvetka Jagodič, predsednica  Zveze društev  upokojencev MO Koper.  Obiskovalcem sta sprva namenili nekaj pozdravnih besed, nato je stekel prijeten klepet. Razkazali sta jim naše prostore, jih seznanili s številom članov centra,  z dejavnostmi, ki jih v centru obiskujejo, z organizacijo praznovanj rojstnih dni, predavanji, ipd.. 
Z gosti in vodjo centra z Dravskega polja, ga Ireno Bone je kmalu stekel prijeten pogovor z našimi člani centra. Kar precejšnje število je bilo naših pridnih udeleženk, ki obiskujejo delavnico ročnih del.  
Sama sem z g. prof. Ireno Bone, vodjo centra z Dravskega polja malce poklepetala in izvedela, da njihov center šteje cca 90 članov, organizirani pa so šele od februarja letos, saj je kraj majhen in šteje cca 4000 prebivalcev. Tudi pri njih imajo organizirane različne tečaje jezikov, računalništva, telovadbo, različne delavnice, velik pomen pa ima pri njih medgeneracijsko druženje,  delujejo tudi v vrtcih,  domovih za ostarele, ipd. Prav tako so povezani z Unicefom, izdelujejo punčke iz cunj in z izkupičkom pomagajo tej  humanitarni organizaciji. 
Ga Irena Bone je zelo vesela obiska v Kopru, navdušena nad organiziranostjo našega centra,   vsekakor pa pričakuje, da jih bomo tudi mi kmalu obiskali. Za povabilo sem se ji tudi zahvalila.
Članice in člani centra z Dravskega polja so bili navdušeni nad našimi urejenimi prostori, nad organizacijo dela,  vsekakor pa  nad prisrčnim sprejemom. 
Tudi tokrat je ob koncu druženja bilo poskrbljeno, da želodčki ne bi »trpeli«. Za to je vsekakor zelo zaslužen naš »kuhar Darko«, ki vedno pripravi kaj dobrega, tokrat je gostom pripravil pravo primorsko mineštro – bobiče ter slastne palačinke.  Na mizi je bilo tudi slastno grozdje ter fige. 
V prijetnem klepetu ob kosilu se je druženje še nadaljevalo.

Prispevek: Branka Poturović

Comments