MEDGENERACIJSKO POVEZOVANJE

objavljeno: 6. dec. 2012, 06:16 avtor: CDA Koper
V Kopru, točneje v Taverni,   je 19. 10. 2012 potekala prireditev «medgeneracijsko povezovanje«. Slednje je dobesedno povezalo najmlajšo,  mlajšo in starejšo populacijo.  Že zgodaj dopoldan je bilo živahno. 
Sklepna prireditev  je bila zelo dobro obiskana,  veliko je bilo predstavitev različnih društev in dejavnosti.  Zagotovo je vsak izmed obiskovalcev našel kaj zase.

Veliko pozornost je privabila stojnica Splošne bolnišnice Izola,  kjer je dr. Simon Korošec, specialist internist, prikazal, kako poteka oživljanje in razložil način uporabe defibrilatorja ter pomen hitrega ukrepanja pri oživljanju.

V zdravstvenem kotičku so prijazne medicinske sestre ter tehniki mimoidočim izmerili krvni sladkor, holesterol ter krvni tlak.
Prav tako je bila vabljiva stojnica o zdravem načinu življenja , poleg svetovanja  je bilo na voljo kar nekaj dobrih prigrizkov.
Športniki so zagotovo bili navdušeni nad predstavitvijo nordijske hoje ter opreme.

Na tej prireditvi pa je potekal tudi kulturni program, ki ga je na simpatičen način povezovala ga Darja Krkoč.

Na  prireditvi so nastopili  učenci Osnovne šole Koper – folklorna skupina Val,  pevski zbor vrtca »Delfino blu« iz Hrvatinov, naš Center dnevnih aktivnosti se je predstavil s plesno skupino, ki je zaplesala ciganski ples,  gledališka skupina, pod vodstvom mentorice gospe Frančeškinove, nas je spravila v dobro voljo, s skečem o obletnici mature  in pevska skupina, pod vodstvom gospe Elizabete Kržišnik pa je zapela venček ljudskih pesmi.

Ob koncu prijetnega druženja se mi je vtisnila v spomin misel psihologa  g.Trunkla, ki je omenil, da sobivamo na tem planetu, ne glede na starost! Poudaril je pomen vzgoje otrok, saj le tako lahko govorimo o medgeneracijskem povezovanju.

Branka Poturović