FESTIVAL ZA TRETJE ŽIVLJENJSKO OBDOBJE V CANKARJEVEM DOMU V LJUBLJANI

objavljeno: 4. dec. 2012, 06:06 avtor: CDA Koper
V Ljubljani smo se člani CDA iz Kopra udeležili srečanja univerz za 3ŽO, ki je bilo v Cankarjevem domu, dne 02.102012. Že sama pot v Ljubljano je bila zelo prijetna in živahna.

Naš Center so predstavljali:  pevski zbor po vodstvom gospe Elizabete Kržišnik,plesna skupina s ciganskimi plesi pod vodstvom gospe Teje Žilič ter moški Vokalna skupina iz Bertokov, pod vodstvom g. Željka Filipčiča.

Program sodelujočih univerz in centrov starejših občanov je bil zelo pester, saj je na tem srečanju sodelovalo veliko skupin iz različnih krajev Slovenije. Med drugim je na srečanju sodeloval tudi ženski pevski zbor iz Hrvaške., ki me je prijetno presenetil.

Hudomušno in na prisrčen način  je bila predstavljena tudi medgenaracijska gledališka šola mlade umetnice iz Ljubljane. Obiskovalci so bili nad nastopajočimi navdušeni, vsaj po aplavzih sodeč je bilo tako. Predvsem pa so me osebno zelo prijetno presenetile naše »ciganke«, ki so odplesale tako živo, s tako vnemo, da nas je ob njihovi predstavi kar »dvignilo«, saj so gledalci v dvorani z aplavzom spremljali njihov nastop do konca. Bravo punce!

Malce sem si vmes ogledala tudi nekaj stojnic, bilo je kar nekaj  vabljivih, posebno tiste, kjer je kaj dišalo »po sladkem, ali po dobri kavici«. 

Ob odhodu iz Cankarjevega doma pa prijetno  presenečenje, na trgu pred Parlamentom,je bil, obkrožen z našimi članicami, nihče drug kot sam gospod Borut Pahor. In glej ga zlomka, takoj so mu zapele pesem o »upokojencih«. Bilo je prijetno, malo je z nekaterimi izmed njih tudi poklepetal, predvsem pa sem hitro ujela v fotoaparat nekaj posnetkov z njim.

No, potem pa, kot že običajno, smo se odpravili proti domu. A ne takoj! Kajti » prazni želodčki« so klicali po dobrem obroku. In ta je bil zagotovljen. Ustavili smo se namreč na turistični kmetiji »HUDIČEVEC« pri Postojni. Prijetno druženje se je nadaljevalo, saj smo vsi  skupaj še zapeli in zaplesali. Res je bilo prisrčno.

Po tako prijetnem zaključku smo se zadovoljni odpravili proti domu. Vsekakor z upanjem, da se še kdaj odpravimo na kakšen izlet.

Branka Poturović