FESTIVAL ZA TRETJE ŽIVLJENJSKO OBDOBJE 2013

objavljeno: 11. okt. 2013, 02:18 avtor: CDA Koper   [ posodobljeno 11. okt. 2013, 02:20 ]
FESTIVAL ZA TRETJE ŽIVLJENJSKO OBDOBJE -  »vsi smo ena generacija« , 13. Festival za tretje življenjsko obdobje -   CANKARJEV DOM LJUBLJANA , 2. oktober 2013

Leto je naokrog in tudi tokrat se je naš Center odzval vabilu za sodelovanje na 13. Festivalu za tretje življenjsko obdobje, ki poteka  v Ljubljani.
Vodstvo centra je tokrat  prijavilo  članice Centra dnevnih aktivnosti za starejše občane Koper, ki so se predstavile z veseloigro »Prednovoletni nakupi«. Sodelovala je tudi vokalna skupina Bertoki iz Društva upokojencev Bertoki-Prade.
Pot v Ljubljano je bila prijetna,saj se sedaj že večinoma dobro poznamo in med nami  se je vzpostavila prijetna sinergija.  Obvezen postanek na Lomu je že pravilo, brez tega pač ne gre. In nato pot naprej, v Ljubljano.
Pred Cankarjevim domom je ob našem prihodu že bila prava gneča. Veliko obiskovalcev je priromalo praktično od vsepovsod, tudi lansko leto je bilo zelo živahno. 
Seznam nastopajočih v kulturnem programu je izjemno dolg, program skrbno pripravljen, kar pove, da je odziv vedno večji in da je udeležba izjemno pestra. Res, vsakdo najde kaj zase. Prav tako je pester tudi izobraževalni program, ki ponuja veliko zanimivih predavanj, od zdravja, športa, medgeneracijskega povezovanja, ipd. 
V avli, kjer smo čakali »nastopajoči« je bilo zelo živahno. Zaradi velikega števila sodelujočih   odmerjeni čas ni bil dolg, vsaka skupina je imela na razpolago 15 minut.  No, končno so bili na vrsti naši »fantje« -moški  pevski zbor DU Bertoki-Prade, ki je tudi letos požel zavidljiv aplavz.  Vse čestitke tem pridnim pevcem in njihovemu pevovodji!
Po krajšem premoru smo bile tudi me na vrsti.  Osem članic CDA-ja  se je v okviru amaterske gledališke dejavnosti predstavilo z veseloigro – »PREDNOVOLETNI NAKUPI«.  Kljub slabemu ozvočenju je bila naša igra dobro sprejeta, vsaj tako sklepam po smehu in aplavzu. 
Po nastopu smo imeli  na razpolago nekaj prostega časa. Ogledala sem si kar nekaj stojnic, ki so ponujale to in ono.  Skoraj nemogoče je bilo vse obiskati v tem času. Zunaj je posijalo sonce in prijetneje je bilo kramljati v dobri družbi,  ob dobri kavici.
Točno ob 15.00 uri smo se dobili na Trgu republike, od koder smo se odpravili proti domu, a ne kar naravnost v Koper, o ne.  Tudi tokrat smo poskrbeli, da lačni  ne gremo domov. V prijetnem lokalu »Ponvica« - izven Ljubljane smo imeli kosilo.   Naši neutrudni »pevci« so ob koncu snidenja  tudi tokrat lepo zapeli. Le od kod jim toliko energije in dobrega glasu?
Vožnja proti domu je bila prijetna, na poti domov smo tudi malce postali na eni od vrtnarij, kjer so si nekatere naše udeleženke kupile nekaj cvetja. 
Ob prihodu v Koper se je noč  že rahlo spuščala na mesto.  Vsakdo izmed nas se je odpravil proti svojemu domu, verjamem, da z lepimi občutki, saj smo skupaj preživeli lep dan. 

Zabeležila udeleženka:  Branka Poturović

Comments