CVETNI SEJEM PORDENONE, MAREC 2013

objavljeno: 25. mar. 2013, 06:40 avtor: CDA Koper
V CDA se je porodila ideja, da bi lahko naši člani obiskali, seveda ob zadostnem številu prijavljenih, sejem cvetja v Pordenonu.
Pričeli smo zbirati prijave in ker je bil odziv velik, pristopili k organizaciji izleta. Nekaterim društvom ZDU MOK smo predlagali, da bi se  nam lahko pridružili tudi njihovi člani, a žal ni bilo velikega odziva, ker je imela velika večina društev v tem terminu občne zbore oziroma praznovanje  dneva žena. Odzvale so se le članice DU Bertoki – Prade, kjer pa pogrešajo organizacijo izletov.

7. 3. 2013 ob 09.00 uri smo odšli iz Kopra in z našim »šoferjem«, g. Petrom, veselo nadaljevali pot do prve postaje, to je centra IKEA.  Tam smo se okrepčali, si ogledali kaj narekujejo novi trendi opreme in dekoracije, si kaj malega kupili in ob 13.00 uri nadaljevali pot do Pordenona. Slabi vremenski napovedi navkljub nam vreme ni preveč kazilo veselega razpoloženja.

Na sejmu cvetja smo resnično imeli kaj videti! Nismo si mogli predstavljati, da lahko na enem mestu najdeš vse za vrt, balkone, zelenice in orodje. Koliko različnih vrst cvetja, sadik zelenjave, sadnega drevja, grmovnic,  zasaditev, fontan, namakalnih sistemov, suho-cvetnih aranžmajev je bilo razstavljenih. Večino tega pa se je lahko tudi kupilo.

Popestritev razstavišča so bile stojnice z obrtnimi izdelki,  z drobno galanterijo, eteričnimi olji, začimbami, keramiko in ne nazadnje z izvirno, tipično kulinarično, pekarsko, sirarsko in suhomesno ponudbo proizvajalcev iz Apulje in Sicilije.

Polni vtisov, cvetja in tudi raznih dobrot smo  ob 17.30 uri zapustili razstavišče. Na avtobusu smo se malo okrepčali, si povedali kaj smo videli in kupili ter se predali sprostitvi po napornem dnevu.

Za zabavo in prijetno vzdušje je poskrbel g. Peter, ki nas je zasul s šalami in veselimi dogodivščinami tako da je gromki smeh donel po avtobusu. V takem vzdušju je pot do doma zelo hitro minila.

Resnično smo se imeli zelo lepo, kar dokazujejo tudi izražene želje, da je treba tako druženje čim prej ponoviti.
Poudarjam, da smo pripravljeni organizirati, za začetek morda le enodnevne izlete, zato predlagajte, kam in kdaj bi želeli.  Morda bi k sodelovanju povabili tudi člane tistih DU, kjer izletniška dejavnost še ni zaživela.
Cvetka Jagodič