HJEM‎ > ‎

NYHETER

Nytt på planeten:

Lei av buldringen på Cowboyveggen, Trasoppklinikken og Hellerud? Østmarka vel anbefaler et besøk på to nyutviklede buldrefelt på Filmplaneten.

Sakte men sikkert er Østmarka nord for Nøklevann i ferd med å bli et sammenhengende buldreområde. Særlig høy er tettheten av buldring i skogen som går langs bebyggelsen mellom Trasopklinikken og Ulsrudvann. Mye av æren for utviklingen som har skjedd her de siste årene tilfaller den høyeffektive og utrettelige Truls M. Larsen. I vinter har Truls utviklet et nytt felt, kalt Kontoret, som er et stort tilskudd til buldringen på Filmplaneten, med flere fine problemer. Feltet befinner seg i dalsøkket på nedsiden av gressletten ved Bjartbakken. En nærmere beskrivelse av adkomsten og buldrefører for Kontoret finner du på Truls’ blog. Her finner du også beskrivelser av de mange andre problemene Truls har etablert siden utgivelsen av føreren Oppsal to Hellerud Bouldering.

Hvis du befinner deg i området rundt Fortapte barn og Cowboyveggen er det vel verdt å bevege seg et par hundre meter innover turveien fra bommen hvor et buldrefelt lyser mot deg mellom trærne på høyre side av veien. Strengt tatt kan ikke feltet kalles nytt. Det har blitt buldret på denne veggen siden aktiviteten på Filmplaneten tok til, men den engang så tette vegetasjonen, høyden på problemene og en i overkant fuktig landingssone kan ha bidratt til at stedet mer eller mindre gikk i glemmeboka. For noen år siden ble det støtende svaproblemet Riverdance (7B) åpnet i høyre del av veggen og i fjor ble den (også støtende) gamle klassikeren Festen (7B) pusset fram fra glemselen. Dette ga inspirasjon til å pusse fram flere problemer og i dag er feltet mer eller mindre ferdig utviklet.

Festenveggen som feltet kalles har ti selvstendige etablerte linjer. De fleste problemene er høye, men med varierte vanskelighetsgrader. Her finnes det flere problemer på seksertallet og lettere. Stabler av pinner og buskas gjør landingene til de mest utsatte problemene levelige. Blant de anbefalingsverdige problemene er de allerede nevnte Riverdance og Festen. Tigris (6A), som følger det tynne risset på svaet til høyre for Festen, er en givende øvelse. Det samme kan sies om Jeg forbanner tidens elv (7A) i høyre ende av feltet.
 
 
 
 
 
  

Embret Lien seg på en av mange nye problemer på Festenveggen.
Comments