o autoškoli

Osposobljavamo kandidate za vozače AM, A1, A2, A, B kategorije.

Djelujemo u Viškovu od 1999. godine i dosada se je kod nas osposobilo tisuće vozača iz općina Viškovo, Kastav, Klana, Rijeka....

Naši predavači i instruktori imaju odlične uspjehe u radu, te je autoškola Corsa Viškovo danas pojam za kvalitetno i uspješno osposobljavanje kandidata za vozače. Autoškola Corsa Viškovo kroz niz godina ima vrlo visoku prolaznost kandidata na ispitima iz vožnje i prometnih propisa. Upisom u autoškolu Corsa imate vrlo velike izglede da ispite položite iz prve, sto nije zanemarivo, ponavljanje ispita je znatan financijski izdatak, svedite ga na najmanju mjeru i izaberite Autoškolu Corsa Viškovo.

Djelatnici autoškole Corsa Viškovo

administrator

Inja Sokolović

administrator

Jeni Dessardo

instruktor vožnje

Kristina Vojnić - Hajdu

instruktor vožnje

Dejan Radić

instruktor vožnje

Maurizio Dessardo

instruktor vožnje

Sanja Radić

Voditelj autoškole , predavač PPSP, instruktor vožnje

Elvis Dessardo

Autoškola Corsa Viškovo osposobljava kandidate za vozače AM, A1, A2, A, B kategorija

AM kategorija:

mopedi (do 50 cm3, max 45 km/h), laki četverocikli, minimalna starosna dob za izdavanje vozačke dozvole je 15 godina (upis u autoškolu s minimalno 14 godina i 6 mjeseci)

A1 kategorija:

motocikli sa ili bez bočne prikolice, radnog obujma motora do 125 cm3 i snage motora od najviše 11 kW i odnosom snage i mase koji ne prelazi

0,1 kW/kg; motorna vozila na tri kotača čija snaga nije veća od 15 kW, minimalna starosna dob za izdavanje vozačke dozvole je 16 godina (upis u autoškolu s minimalno 15 godina i 6 mjeseci)

A2 kategorija:

motocikli sa ili bez bočne prikolice, čija snaga ne prelazi 35 kW i čiji omjer snaga/masa ne prelazi 0,2 kW/kg, a ne potječu od vozila čija je snaga dvostruko veća i više, minimalna starosna dob za izdavanje vozačke dozvole je 18 godina (upis u autoškolu s minimalno 17 godina i 6 mjeseci)

,

A kategorija:

svi motocikli sa ili bez bočne prikolice; motorna vozila na tri kotača čija je snaga veća od 15 kW, minimalna starosna dob za kategoriju A je 24 godine,(upis u autoškolu minimalno 23 godine i 6 mjeseci) odnosno 20 godina (upis u autoškolu minimalno 19 godina i 6 mjeseci) ukoliko vozač ima vozačku dozvolu za upravljanje vozilom A2 kategorije najmanje dvije godine,

B kategorija:

spadaju motorna vozila, osim vozila AM, A1, A2, A, F i G kategorije čija najveća dopuštena masa ne prelazi 3.500 kg i koja su dizajnirana i konstruirana za prijevoz ne više od 8 putnika, ne računajući sjedalo za vozača; motorna vozila ove kategorije mogu biti u kombinaciji s priključnim vozilom čija najveća dopuštena masa ne prelazi 750 kg. Ne dovodeći u pitanje odredbe propisa o tipnom odobrenju vozila o kojima je riječ, motorna vozila u ovoj kategoriji mogu se kombinirati s priključnim vozilom čija je najveća dopuštena masa veća od 750 kg, pod uvjetom da najveća dopuštena masa ove kombinacije vozila nije veća od 4 250 kg. U slučaju da je najveća dopuštena masa takve kombinacije vozila veća od 3 500 kg, takvom kombinacijom vozač može upravljati samo nakon što je položio vozački ispit za tu kombinaciju vozila iz nastavnog predmeta Upravljanje vozilom.; minimalna starosna dob za izdavanje vozačke dozvole je 18 godina (upis u autoškolu s minimalno 17 godina i 6 mjeseci)

Vozač kojem je izdana vozačka dozvola kategorije A1, A2, A, B, C1, C, D i H ima pravo upravljati i vozilima F, G i AM kategorije.

F kategorija: traktori,

G kategorija: radni strojevi

AM kategorija: mopedi (do 50ccm)Program obuhvaća tri nastavna predmeta:

Prometni propisi i sigurnosna pravila (PPSP)

Pružanje prve pomoći osobama ozlijeđenim u prometnoj nesreći (PPP)

Upravljanje vozilom (UV).


Osposobljavanje iz Prometnih propisa i sigurnosnih pravila

Osposobljavanje kandidata u autoškoli počinje predavanjem iz nastavnog predmeta Prometni propisi i sigurnosna pravila (skraćeno PPSP).

Predavanja iz PPSP-a u autoškoli Corsa Viškovo održavaju se u suvremeno opremljenoj klimatiziranoj učionici s kompjuterskim prikazima prometnih situacija, prometnih znakova...

Predavanja drži ovlašteni predavač PPSP-a Elvis Dessardo s višegodisnjim iskustvom i odličnim uspjesima na obuci kandidata.

Predavanja iz PPSP-a počinju u 9 sati ujutro i u 17 sati popodne, a na upit kandidata i u drugo vrijeme.

Osposobljavanje iz Pružanja prve pomoći

Predavanja iz PPP-a održavaju se u učionici autoškole Corsa Viškovo i traju 9 nastavnih sati, u pravilu 3 dana i možete ih pohađati zajedno s predavanjima iz PPSP-a ili dok budete na vožnji (UV).

Predavanja iz pružanja prve pomoći provode se prema programu Ministarstva zdravstva.

Ispit iz Pružanja prve pomoći morate položiti prije ispita iz upravljanja vozilom

Osposobljavanje iz upravljanja vozilom

Upravljanje vozilom (UV) svakako je najatraktivniji dio osposobljavanja kandidata u autoškoli. Obuka iz UV-a počinje nakon položenog ispita iz PPSP-a. Osposobljavanje vrše iskusni licencirani instruktori vožnje sa odličnim rezultatima na osposobljavanju kandidata.

Poligon za osposobljavanje se nalazi u Viškovu.


Osposobljavanje za "B" kategoriju

B kategorija: motorna vozila, osim vozila A1, A2, A, F, G i AM kategorije čija najveća dopuštena masa ne prelazi 3.500 kg i koja su dizajnirana i konstruirana za prijevoz ne više od 8 putnika, ne računajući sjedalo za vozača; motorna vozila ove kategorije mogu biti u kombinaciji s priključnim vozilom čija najveća dopuštena masa ne prelazi 750 kg,

Osposobljavanje iz upravljanja vozilom za "B" kategoriju vrsi se u vozilima : Peugeot 207, Hyundai i20, Citroen C4 Cactus, Fiat Panda, Fiat Punto.

Osposobljavanje iz B kategorije traje 35 nastavnih sati (1ns =45 min)

Volkswagen Polo

instruktor

Dejan Radić


Fiat Panda

instruktor

Maurizio Dessardo

1

Citroen C3

instruktor

Kristina Vojnić Hajdu


Hyundai i20

instruktor

Sanja Radić


Fiat Punto Street

instruktor

Elvis Dessardo

Osposobljavanje za "A1" kategoriju

A1 kategorija: motocikli radnog obujma motora do 125 cm3 i snage motora do 11 kW,

A1 kategoriju mozete upisati s navrsenih 15 godina i 6 mjeseci. (ispit s navršenih 16 godina)

osposobljavanje se može provoditi na motociklima autoškole Yamaha YS125 i Megelli 125 ili na Vašem motociklu.

Motocikl kategorije A1 sa snagom motora do najviše 11 kW i odnosom snage i mase koji ne prelazi 0,1 kW/kg i koji postiže brzinu od najmanje 90 km/h.

Ako motocikl pokreće motor s unutarnjim izgaranjem, radni obujam motora mora iznositi najmanje 120 cm3.

Ako motocikl pokreće električni motor, omjer snage i mase mora biti najmanje 0,08 kW/kg,

te mora posjedovati vazeći preventivni tehnički pregled. Ukoliko polažete na Vašem motociklu koji nema mjenjač (automatic) dobiti ćete pravo upravljanja samo motociklima bez mjenjača.

Yamaha YS 125,

snaga motora 8kW, težina 129kg,

visina sjedala 795mm

Osposobljavanje za "A2" kategoriju*

A2 kategorija: motocikli čija snaga ne prelazi 35 kW i čiji omjer snaga/masa ne prelazi 0,2 kW/kg, a ne potječu od vozila čija je snaga dvostruko veća i više

A2 kategoriju možete upisati s navršenih 17 godina i 6 mjeseci. (ispit s navršenih 18 godina)

Osposobljavanje se može vršiti i na motociklu autoškole MASH Five Hundred (150 kg) ili na Vašem motociklu.Ukoliko se odlučite polagati na Vašem motociklu,motocikl mora ispunjavati slijedeće uvijete:

Motocikl kategorije A1 sa snagom motora do najviše 11 kW i odnosom snage i mase koji ne prelazi 0,1 kW/kg i koji postiže brzinu od najmanje 90 km/h.

Ako motocikl pokreće motor s unutarnjim izgaranjem, radni obujam motora mora iznositi najmanje 120 cm3.

Ako motocikl pokreće električni motor, omjer snage i mase mora biti najmanje 0,08 kW/kg,

Ukoliko polažete na Vašem motociklu koji nema mjenjač (automatic) dobiti ćete pravo upravljanja samo motociklima bez mjenjača.

MASH Five Hunderd 400ccm

snaga motora 20kW, težina 150kg,

visina sjedala 780mm


Osposobljavanje za "A" kategoriju

A kategorija: svi motocikli sa ili bez bočne prikolice,

A kategoriju možete upisati s navršenih 23 godine i 6 mjeseci (ispit s navršene 24 godine) ili 20 godina ukoliko već posjedujete minimalno 2 godine vozačku dozvolu A2 kategorije.

Osposobljavanje se može vrsiti na motociklima autoškole Kawasaki ER6 i Kawasaki Z650 ili na Vašem motociklu, Ukoliko se odlučite polagati na Vašem motociklu, motocikl mora ispunjavati slijedeće uvijete:

Motocikl bez bočne prikolice, čija je masa bez tereta veća od 180 kg, snage motora najmanje 50 kW.

Ako motocikl pokreće motor s unutarnjim izgaranjem, radni obujam motora mora iznositi najmanje 600 cm3.

Ako motocikl pokreće električni motor, omjer snage i mase vozila mora biti najmanje 0,25 kW/kg.

Mora posjedovati važeći preventivni tehnički pregled. Ukoliko polažete na Vašem motociklu koji nema mjenjač (automatic) dobiti ćete pravo upravljanja samo motociklima bez mjenjača.

Kawasaki Z650, 650ccm

snaga motore 50kW, težina 187kg

visina sjedala 790mm


Osposobljavanje za "AM" kategoriju

AM kategorija: mopedi (do 50 cm3), motokultivatori

AM kategoriju možete upisati s navršenih 14 godina i 6 mjeseci. (ispit s navršenih 15 godina)

Osposobljavanje na našem mopedu MASH BIBOP RACER 2T,

isto tako se može vršiti i na Vašem mopedu. Ukoliko se odlučite polagati na Vašem mopedu moped mora imati radni obujam motora do 50 cm3, koji na ravnoj cesti ne može razviti brzinu veću od 45 km/h (blokade) te mora posjedovati preventivni tehnički pregled..

MASH 50 Bibop 2T Racer, 49ccm

težina 83 kg

Po završetku obuke pristupate ispitu iz vožnje, te po položenom ispitu na MUP-u u mjestu prebivališta podnosite zahtjev za izdavanje vozačke dozvole.


Ispunite On-line prijavu i naše djelatnice će Vas kontaktirati

On-line prijava u autoškolu Corsa Viškovo

početna stranica : www.corsa.hr