Pàgina d'inici‎ > ‎

Programari

Aquest és el programari que utilitzem a classe (principalment):
GIMP és un programa de GNU per al tractament d'imatges (GNU Image Manipulation Program), creat per voluntaris i distribuït sota la llicència GPL. Està construït amb les llibreries GTK les quals es van crear pensant en aquest programa. La primera versió es va desenvolupar en sistemes Unix i va ser pensada especialment per GNU/Linux. No obstant això, actualment existeixen versions totalment funcionals per Windows i Mac OS X.

La biblioteca de controls gràfics GK desenvolupada per a GIMP va ser l'origen de tot un entorn de finestres: Gnome.


Linux Mint és una distribució del sistema operatiu GNU/Linux basada en Ubuntu (des del 7 de setembre de 2010 també te una edició basada en Debian).

Linux Mint manté un inventari actualitzat, un sistema operatiu estable per a l'usuari mitjà, amb una forta èmfasi en la usabilitat i facilitat d'instal·lació. És reconegut per ser fàcil d'usar, especialment per als usuaris sense experiència prèvia en Linux.

Linux Mint es compon de molts paquets de programari, dels quals es distribueixen la major part sota una llicència de programari lliure. La principal llicència utilitzada és la GNU General Public License (GNU GPL) que, juntament amb la GNU Lesser General Public License (GNU LGPL), declara explícitament que els usuaris tenen llibertat per executar, copiar, distribuir, estudiar, canviar, desenvolupar i millorar el programari. Linux Mint és finançada per la seva comunitat d'usuaris. Els usuaris individuals i empreses que utilitzen el sistema operatiu poden actuar com a donants, patrocinadors i socis de la distribució. El suport financer de la comunitat i la publicitat en el lloc web ajuda a mantenir Linx Mint lliure i oberta.


Fitxer:Mozilla Firefox wordmark.svg

El Mozilla Firefox (oficialment abreujat com Fx o fx i popularment abreujat com FF) és un navegador web lliure desenvolupat a partir del projecte Mozilla. L'objectiu del Firefox és desenvolupar un Mozilla més petit, lleuger i ràpid mitjançant l'extracció i redisseny del component de navegador de la suite de programari Mozilla. De la mateixa manera que Mozilla, Firefox és multiplataforma i utilitza el llenguatge d'interfície XUL.
Google Chrome és un navegador web desenvolupat per Google i compilat amb base a components de codi obert com el motor de renderitzat de WebKit i la seva estructura de desenvolupament d'aplicacions (Framework). Google Chrome és el tercer navegador més utilitzat a Internet.

Microsoft Office (MSO) és el paquet ofimàtic de l'empresa Microsoft. Funciona pels sistemes operatius Microsoft Windows de Microsoft, Mac OS de Apple i Linux sota wine o d'altres màquines virtuals. Es tracta de programari no lliure, i és la suite ofimàtica més emprada a l'actualitat. De fet es calcula que més del 90% de PC al món actualment utilitzen Windows...amb el que comporta (manca de pluralitat en l'oferta)


  • Microsoft Word és el nom amb que es coneix el processador de textos comercialitzat per la companyia Microsoft.
  • La primera versió d'Excel va ser introduïda per a Macintosh el 1985 i la primera versió de Windows, Excel 2.0 (per seguir amb la numeració començada a Macintosh) va sortir al mercat el novembre de 1987. Lotus no va llançar 1-2-3 per Windows a temps i el 1988 Excel va començar a guanyar terreny a 1-2-3. Gràcies a això Microsoft es va col·locar entre els "grans" del programari informàtic.
  • Microsoft PowerPoint és un popular editor de presentacions desenvolupat per a sistemes operatius Microsoft Windows i Mac OS. Àmpliament usat en diferents camps com en l'ensenyament, negocis, etc.
  • Microsoft Access és un programa gestor de bases de dades relacional creat per Microsoft per a ús personal i de petites empreses. És un component del paquet Microsoft Office.
  • Microsoft Outlook és un programa d'agenda ofimàtica i client de correu electrònic de Microsoft, i forma part de la suite Microsoft Office.El Mozilla Thunderbird  és un client de correu electrònic de codi obert distribuït per la Fundació Mozilla i procedent del projecte Mozilla. Aquest era una evolució d'execució més lleugera del Mozilla, però dedicada primordialment al correu electrònic, als grups de discussió i als canals RSS. Es basa en el motor Gecko, conferint-li així gran rapidesa i estabilitat.Pròpiament denominat OpenOffice.org (no OpenOffice, a causa d'una disputa de marques), és un projecte comunitari per crear un paquet ofimàtic basat en codi obert (amb llicència LGPL), procedent d'una versió antiga de StarOffice de Sun Microsystems. Actualment la marca és propietat de l'empresa de programari Oracle.

Fitxer:Ooo logo.svg
Comments