Blog‎ > ‎

Parlant d'art...

5 de febr. 2011, 10:03 publicada per Albert Profe   [ actualitzat el 5 de febr. 2011, 12:31 ]
Aquest és el meu favorit, i el teu?


NIEBLA, Yolanda Ropero.

em sembla que he canviat d'opinió...


OPERA IN BLUE, Yolanda Ropero.
                        

o potser t'agrada aquest...


EFECTO DOMINO, Yolanda Ropero.


aquí teniu la web de l'artista, Yolanda Ropero. Vigileu, té sense dubte un efecte hipnòtic... diu en Peter Greenaway (un dels directors de cine favorits...here) que el cine no s'ha mort ja que encara no ha nascut. Té raó, la foto va alliberar la pintura de la 'necessitat' de retratar la realitat i va construir el seu llenguatge (món post-impressionista, post-Turner); el llenguatge propi del cine està per néixer, el cine posa imatges a una narrativa (novel.la principalment) auto limitant el seu potencial. Doncs bé, l'era digital segur que ajuda al cine en el naixement del seu llenguatge propi (el vídeo-art empeny en aquesta direcció). 

Veure com la pintura explora el seu llenguatge, descobrint racons de la ment on el llenguatge simbòlic, no-formal (gens narratiu) i difús emergeix diàfan, clar i contundent, gràcies a les capacitats de l'autora, transmetent, comunicant, dient i explicant quelcom necessitat de llum. Això és l'art, un diàleg (necessari) entre un objecte (del inconscient) que vol i necessita néixer (i ho fa a través de l'artista) i els ulls que el reben en l'espai (el conscient) obert de la llum. 

L'art sempre és vida -donar a llum, parir-, és un part que cura (aquest part creatiu i sanador és un relat a mida humana de la Vida), és el motor de l'evolució, alimenta el nostre futur, alleugereix el nostre passat, referma el nostre present. Cicatritza les nostres ferides, il.lumina les nostres foscors re-formulant un cop i un altre l'espai obert del conscient, l'espai compartit que creix des de la foscor cap el cel. La llum sempre al nord, la foscor com aliment i el pols ferm i decidit.

Post Scriptum: Niebla (podria ser) ¿és? el reflex del meme resident al inconscient (el negre) caminant cap al conscient (el blanc), el part de la vida és així, un diàleg, un flux, una mutació on el negre (inconscient) no és tan negre i el blanc no és tan blanc i tots tres elements (conscient, inconscient, flux) són un, la llum. La trinitat cristiana, del buda (la forma és el buit i el buit és la forma), hinduista (Brahma, Visnú, Shiva) i tantes d'altres...potser hi ha ulls que no veuen...encara.
Comments