Blog‎ > ‎

CISPA, pitjor que SOPA

28 d’abr. 2012, 0:33 publicada per Albert Profe   [ actualitzat el 28 d’abr. 2012, 0:39 ]

Per sorpresa i amb un dia d'antelació, ja que es tenia previst la votació per a aquest divendres, la Cambra de Representants va aprovar en la tarda d'ahir el projecte de llei CISPA . Amb uns vots a favor de 248-168 i en espera del seu pas pel Senat, la regulació és encara pitjor que la redacció de fa uns dies. Finalment CISPA és un "xec en blanc" perquè el govern actuï sobre les dades a la xarxa de qualsevol ciutadà al país.

I és que fins fa unes hores el terme "ciber-seguretat" era la base de la proposta. A través del terme el govern podria demanar i intercanviar les dades privades dels usuaris amb empreses i tercers. Els proveïdors d'Internet i la resta d'empreses que operen a la xarxa havien accedir a les dades de cada usuari per després informar els organismes governamentals o companyies associades que ho sol·licitin. Una vaguetat en els escrits que durant les últimes setmanes es debatia sobre els seus límits i usos.

Finalment és molt pitjor. La votació sorpresa d'ahir va seguir el debat sobre les esmenes, algunes de les quals van ser aprovades. La més destacada, la definició del que el govern pot fer amb la informació compartida. No s'ha posat cap límit ja que s'especifica que seria limitar l'actuació del govern.

(...)


alt1040 by miguel jorge
Comments