O NAMA
POVIJEST KLUBA


Aikido klub „Aikikai Cavtat“ osnovan je 25. Siječnja 2008. Godine, ispočetka kao „Aikikai Dubrovnik“, a nedugo nakon osnivanja postaje član Hrvatske Aikikai Federacije (HAF).

U samom početku rada te u traganju za adekvatnim prostorom za prve treninge i medijskom oglašavanju, veliku pomoć pružili su nam članovi judo kluba u Dubrovniku Leo Bulić i Ico Oberan, te Mladen Gojun iz jiu-jitsu kluba u Dubrovniku. Ovom prilikom zahvaljujemo im se na njihovoj susretljivosti i ljubaznosti.


Od samih početaka klub je pod budnim nadzorom Sensei Mutsuko Minegishi, 7. DAN Aikikai Hombu Dojo, koja u travnju 2008. godine prvi puta posjećuje Dubrovnik, te se u tom razdoblju polagano okuplja današnje vodstvo kluba.

Poradi rasta interesa za treniranjem Aikido-a izvan Dubrovnika, u siječnju 2009. godine počinjemo sa treninzima i u Cavtatu, na prekrasnoj lokaciji u Domu kulture, nekoliko metara od mora, dok u Dubrovniku nastavljamo s treninzima u sportskoj dvorani u Gospinom polju sve do ljeta 2009. godine.


U ožujku 2009. godine Sensei Mutsuko Minegishi drugi puta posjećuje naš klub te se tada održavaju i prva polaganja za članove kluba.


U studenom 2009. godine, za vrijeme ponovnog boravka Sensei Mutsuko Minegishi u Cavtatu, u Osnovnoj školi u Cavtatu održavamo prvu javnu prezentaciju Aikido-a, namijenjenu prvenstveno djeci sa područja Konavala.


U siječnju 2010. godine obradovala nas je lijepa vijest da je Sensei Mutsuko Minegishi 10-tog siječnja promovirana u 7. DAN Aikikai Hombu Dojo, čime je postala jedna od rijetkih žena na svijetu sa tim rangom u Aikidou.


U ožujku 2010. godine treninzi u Dubrovniku počinju se održavati na novoj lokaciji, u prostoru Opće bolnice u Dubrovniku, kao jedna od aktivnosti Udruge sportske rekreacije iz Dubrovnika. Međutim, te aktivnosti traju samo do ljeta 2010. Godine, kada zbog preopterećenosti odlučujemo da ćemo aktivnosti nastaviti samo u Cavtatu te da će se kroz neko vrijeme ime kluba promijeniti u „Aikikai Cavtat.“


Također, krajem ožujka 2010. godine prvi puta sudjelujemo na jednom međunarodnom seminaru, u Zagrebu, pod vodstvom Sensei Mutsuko Minegishi te gostiju iz Engleske i Nizozemske.Početkom mjeseca srpnja 2010. godine, tijekom svog turističkog posjeta Dubrovačkom području, posjetio nas je Sergej Gramma iz Moldavije, 3. DAN Aikikai, koji je održao jedan trening. Bio je to prvi posjet našem klubu nekog stranog instruktora.

Krajem ožujka 2011. Sensei Mutsuko Minegishi ponovno nas je posjetila te su održana daljnja polaganja za članove kluba. Također, početkom travnja 2011. Godine sudjelujemo na međunarodnom seminaru u Zagrebu, pod vodstvom Sensei Mutsuko Minegishi te gostiju iz Engleske, Nizozemske, Rusije i Grčke.


Sredinom listopada 2011. godine Sensei Mutsuko Minegishi održala je prva polaganja za djecu iz našeg kluba. Petar i Ivor, čestitamo na ulasku u svijet Aikido-a.