NOVOSTI i DOGAĐANJA

                                                                                    

Dobro došli na stranice Aikido kluba "Aikikai Cavtat" 

 

Ovdje se možete upoznati sa svim novostima i događanjima koja slijede...


U tijeku su upisi novih članova, kao i pripreme starijih članova za daljnja polaganja..


Početkom svibnja 2012. godine ponovno nas je posjetila Sensei Mutsuko Minegishi, kojom prilikom smo proveli nekoliko dana u predivnoj i inspirirajućoj atmosferi. Također, u posjet su došli i Robi iz Zagreba i Ana iz Varaždina, te smo, uz puno vremena provedenog na napornim treninzima i pripremama za polaganja, uspjeli dosta trenutaka provesti u opuštanju na cavtatskoj rivi i na ribanju kod otočića u blizini, a malo smo se bavili i gradelama. Pamtimo Robijev prvi ulov na ribanju u životu i Krešino polaganje za 1. DAN stupanj. Čestitke obadvojici.Nakon Cavtata Sensei Mutsuko Minegishi posjetila je i klubove u Zagrebu, Varaždinu i Požegi, gdje je održala zanimljive i korisne treninge i dvije javne prezentacije Aikidoa, nakon čega je otišla u Rusiju, gdje je od 17. do 20. svibnja održala internacionalni seminar, sa gostima iz svih zemalja u Europi koje je posjetila tijekom svog dugogodišnjeg bavljenja Aikidom.   


Ove godine imali smo još nekoliko zanimljivih događanja i putovanja, za koje smo sigurni da će nam ostati u predivnom sjećanju cijelog života.


Naime, od 17.9. - 24.9. zajedno sa Sensei Minegishi posjetili smo Tokyo, gdje se održao 11. IAF-ov kongres, te proslava 80 godina od osnutka Hombo Dojoa. Bila nam je iznimna čast i zadovoljstvo što smo mogli prisustvovati takvom događaju i sakupiti brojna lijepa iskustva, a i steći nove prijatelje sa svih strana svijeta.

Nakon toga odputovali smo na otok Guam, gdje je od 27.9 - 30.9. Sensei Minegishi proslavila svoju 40-tu obljetnicu rada u Aikidou, a osim Sensei Minegishi, instruktori su bili brojni majstori iz japanske aikido federacije. Još i danas smo pod dojmom tih tjedan dana provedenih na tom čarobnom otoku u pacifiku.


- jedan od treninga sa članovima Guam Aikikai
- završetak seminara, kada je održana zajednička prezentacija Aikida u Micronesia Mall

U ovom našem pothvatu veliku i nesvakidašnju pomoć i podršku pružili su nam "Newrest Dubrovnik d.o.o." i "Figurin" (alias Mele), te im se i ovom prilikom srdačno zahvaljujemo.

   - zajedno sa Mihalom prilikom polaska             - predah između dva treningaOvu, za praznovjerne možda i kobnu, a za nas nikada bogatiju 2012. godinu zaokružit ćemo krajem listopada, kada će Sensei Minegishi ponovno posjetiti klubove u Zagrebu, Varaždinu i Požegi. Nakon toga ćemo se okupiti u Cavtatu i Dubrovniku, gdje će se početkom studenog, u sklopu festivala "Treće uho", održati dani japanske kulture, kada će nas posjetiti Katsuyuki Shimamoto Sensei (8. DAN Aikikai).


Tijekom četiri dana uživat ćemo u raznim aspektima japanske kulture, te ćemo kroz razna predavanja i radionice, imati priliku pobliže upoznati Haiku poeziju, japansku ceremoniju čaja, izradu kaligrafija, pripremu tradicionalne japanske hrane, izradu origamija, japansku kinematografiju, japansku klasičnu glazbu, upoznat ćemo Taiko - bubnjare, dok je zadnji dan predviđen za demonstraciju borilačkih vještina koje se mogu trenirati na dubrovačkom području; Jiu-Jitsu, Judo, Karate i Aikido. Festival će završiti zanimljivim predavanjem o povezanosti Zen-budizma i borilačkih vještina. Posebno smo ponosni na činjenicu da je festival u potpunosti volonterski projekat i kao takav još autentičniji..               
_______________________________________________________________________________________________