Velkommen


Mit navn er Jørgen Madsen – født 1957.
 

Det hele startede for 30 år siden, hvor min kone og jeg boede til leje hos et ældre ægtepar.

Her havde manden et par Rød Rosella, som jeg passede, når familien var i sommerhus.

Selve fodringen af hans fugle syntes jeg var utroligt spændende – selv om jeg godt nok var ræd for, at hans fugle skulle stikke af for mig.

Efter ikke ret lang tid købte vi et bur og et par kanarier – det ene bur tog flere med sig, og snart havde vi et helt lille opdræt i et 1. sals lejlighed.

Efter et par år i lejlighed besluttede vi at købe og stifte familie – fuglene fulgte selvfølgelig med fra lejligheden. I vores nyindkøbte hus blev der i kælderen indrettet ynglerum og flyve voliere til kanarierne.

Efter nogen tid fik kanarierne selskab af forskellig finker, astrilder og undulater. Da børnene blev lidt større, var der ikke rigtig plads til fuglene – tiden skulle også prioriteres til børn i stedet for fuglene. Så fuglene blev solgt, og rummet lavet om til andet formål.


At det blev Dværgpapegøjer, som fyldte mit fuglehold, skyldes faktisk, at min kone har haft Dværgpapegøjer som barn.

Da vi i starten af 2010 havde bygget ny carport og redskabsrum, så åbnede muligheden for at have et mindre fuglehold igen. 

Og vi startede da også godt nok med at indrette voliere i en del af ”redskabsrummet”.

Men der kan altså ikke være ynglebure og volierer nok, hvis der også skal være plads til haveredskaber – så redskaberne røg hurtigt ud igen – og ind kom flere volierer og ynglebure.

 


I dag består mit fuglehold udelukkende af Dværgpapegøjer i Rødhovedet og Sorthovedet – begge arter i forskellige mutationer.