Testimonials‎ > ‎

'Ik ben kilo's kwijt en ik pieker minder"

Geplaatst 14 okt. 2009 23:50 door Tine Scheldeman   [ 22 jun. 2012 04:22 bijgewerkt ]
Els  ouder dan 55 jaar

"Ik was als tienermeisje heel sportief. Vanaf het moment dat ik ging werken, ging het moeilijk. Ik verhuisde veel en moest in een nieuwe stad weer op zoek naar een fitness. Dan was het ech moeilijk om eens wat defitge begeleiding te krijgen ik kreeg altijd van die standaard schema's die ik evengoed zelf kon gaan zoeken op de computer... Als ik geen begeleiding vroeg liep ik helemaal verloren en verloor al snel mijn motivatie. Hoewel ik sporten leuk vond, was ik na een dag hard werken verkocht als ik thuiskwam en mezelf op de bank plofte."

"Het ging geleidelijk; ik werd dikker, meer gestrest. Ondertussen ontwikkelden verschillende kennissen een burn-out, ze kregen een hartaanval of werden depressief. Ik begon het in te zien: ik moest veranderen. Niet veel later probeerde ik een afspraak te maken met iemand die ik ken die aan topsport doet... Ik kreeg 'nee' te horen: de persoon in kwestie moest trainen. Op dat moment heb ik besloten: dat moet ik ook doen. Ik wil niet wachten tot het misgaat. Ik ga sporten, ik wil nu investeren in mijn gezondheid."
"Sindsdien staan mijn afspraken met Tine als eerste in mijn agenda, de rest plan ik eromheen. Door die afspraken met Tine bewust als eerste in te plannen, geef ik het prioriteit. Ik train nu drie keer per week. Een keer persoonlijke begeleiding met Tine en twee keer een bootcamp training in groep ook geleid met Tine. Die bootcamp's zijn supertof, alle soorten bewegingen zoals springen op banken, gooien met krachtballen, over en onder hindernissen klimmen, aangepaste pushups... Eerst dacht ik dit zal te lastig worden voor mij maar Tine kan de oefeningen zo aanpassen dat het voor iedereen een uitdaging wordt om eraan mee te doen. Die persoonlijke begeleidingen zijn ook nog altijd even leuk, daarin kijkt ze vooral naar mijn houding en verstevigt ze mijn buikspieren langs alle kanten. Doordat ze me individueel ook nog eens aanpakt, sta ik uiteraard helemaal in vorm om uit te blinken in mijn andere activiteiten! 
"Bewegen werkt: ik ben wat kilo's kwijt, zit beter in mijn vel en ik pieker minder. Want als ik over een evenwichtsbalk loop, heeft dat al mijn aandacht en kan ik niet denken: oh, ik moet Jan nog bellen. Heerlijk. Sporten is mijn manier om mijn eigen gezondheidsrekening te beperken. Met zo'n spaarpotje kan ik tegen een stootje."

Comments