blog artikelen‎ > ‎

lente....

Geplaatst 17 apr. 2012 04:02 door Tine Scheldeman
Nieuws
Lente!
Het is weer lente! Mooi weer om buiten te sporten en velen pakken dan ook na maanden van rust het sporten weer op. Helaas, wordt daarbij vaak een goede opbouw vergeten en volgen na een aantal weken de blessures. Een van de veelvoorkomende blessures zijn die aan de enkel. Consument en Veiligheid heeft nu een goede app ontwikkeld 'Versterk je enkel'. Ideaal voor degenen met slechte enkels, die herstellende zijn van een enkelblessure of juist blessures willen voorkomen. De oefeningen en het bijbehorende schema zijn afkomstig uit de 2BFit studie van het EMGO / VUmc.
Dit is één van mijn favoriete oefeningen waarbij veel verschillende vaardigheden tegelijkertijd worden aangesproken; ideaal voor looptrainingen op oneffen grond vb in het bos!! 
3 sets van 15-20 herhalingen per been 

Niveau 1
  
 
Niveau 2

Niveau 3

Dit zijn nu oefeningen die kunnen worden gebruikt in een functionele training… Een functional trainer is een bewegingscoach en een motivator die je elke sessie uit daagt met nieuwe oefeningen op het gebied van evenwicht, houding, coördinatie, kracht en uithoudingsvermogen.
 


Comments