LEZEN


boeken & strips

Lees jij graag? Zoek je een boek in makkelijk Nederlands?

Klik op de foto van het boek voor meer info. Je kan online enkele pagina's lezen. Je vindt de volledige boeken in de bibliotheek.

Surf naar: hasselt.bibliotheek.be

Zoek: volwassenen makkelijk lezen


Klik op een boek om het verhaal te lezen.


Klik de knop 'HIKKIES' voor meer verhalen.

Winnen

De vader van Johan won één keer de koers in het dorp. Kort daarna vertrok hij. Nu is Johan volwassen en heeft hij een vrouw en een zoontje. Hij is gelukkig. Plots komt zijn vader weer op bezoek, in een dure auto en met een dikke sigaar in zijn mond. De vader van Johan heeft veel geld, dat is zeker. Maar hoe komt hij daaraan?

Download hier

Johnny Stalker

Johnny Verstappen is 40. Hij woont alleen in een flat in de stad. ‘Zijn hart is veel groter dan zijn verstand,’ zegt zijn moeder. Elke dag gaat hij naar zijn werk in de bouwmarkt. Johnny stapt vaak en hij loopt ver. Op één van zijn wandelingen ontmoet hij Cindy, uit zijn favoriete tv-serie ‘Samen’. Johnny is een beetje verliefd op Cindy.

Download hier

jommeke in het bos

Allemaal kinderen

Dit boek vertelt zevenentwintig verhalen van Brusselaars die opgroeiden over de hele wereld. Het zijn de herinneringen uit de kindertijd van ouders uit een ander land en een andere tijd. Deze verhalen kunnen van iedereen zijn. Ze zijn herkenbaar voor iedereen, waar ook ter wereld je opgroeide. Ze zijn verteld door mensen die Nederlands leren.

Lees online: https://issuu.com/gcessegem/docs/binnenwerk_1109_ia1