ESCRIPTORES RELLEVANTS

Almudena Grandes

Va estudiar geografia i història. Després va començar a treballar escrivint textos per a enciclopèdies. També va fer algun paper en el cinema (1982: A contratiempo, d'Óscar Ladoire). Ha guanyat diferents premis en narrativa.

Ana María Matute

Fou una novel·lista catalana en llengua castellana, membre de la Reial Acadèmia Espanyola. Molts la consideren la millor novel·lista de la postguerra espanyola.

Carme Riera

És catedràtica de literatura espanyola i escriptora en llengua catalana. Es donà a conèixer l'any 1975 amb la publicació del llibre Te deix, amor, la mar com a penyora, considerat un best-seller de la literatura catalana. Va ser escollida membre de la Real Academia Española a l'abril de 2012.

María Teresa León

Va ser una escriptora espanyola integrant de la Generació del 27. És autora de llibres, guions de cinema, muntatges de teatre, traductora en diversos idiomes.

Mercè Rodoreda

Fou una escriptora catalana que va rebre, entre altres guardons, el Premi d'Honor de les Lletres Catalanes de 1980.[Es considera l'escriptora de llengua catalana contemporània més influent, tal com ho testifiquen les referències d'altres autors a la seva obra i la repercussió internacional, amb traduccions a més de trenta llengües.

Montserrat Roig

Fou una escriptora en català de novel·les, contes, assaig, reportatges i articles periodístics. Va presentar i dirigir diversos programes de televisió, mitjà en el qual va excel·lir com a entrevistadora a escriptors de generacions precedents.

Rosa Montero

És una periodista i escriptora espanyola. El 1981 va guanyar el Premi Nacional de Periodisme per reportatges i articles literaris. Historia del Rey Transparente va obtenir el Premi Que Leer a la millor novel·la espanyola de 2005, a més del Premi Mandarache de 2007. La seva obra està traduïda a una vintena de llengües. El 2017 va guanyar el Premi Nacional de les Lletres Espanyoles en reconeixement a la seva trajectòria.