Lippukuntamme

Helsingin Hakatytöt on Kruununhaan oma tyttölippukunta, jossa jäseniä on tällä hetkellä noin 70 hakatyttöä. Veljeslippukuntamme on Helsingin Sinihaukat.

Lippukunnan lehti

Kirkonrotta on ollut partiolippukunta Helsingin Hakatyttöjen ja Helsingin Sinihaukkojen äänenkannattaja jo vuosikymmeniä. Kirkonrotta oli julkaisutoiminnan alkaessa vuonna 1947 veljeslippukuntamme Helsingin Sinihaukkojen lippukuntalehti. Yhteistoiminnan lisääntyessä Kirkonrottaa alettiin toimittaa yhdessä vuodesta 1977.

Rotta ilmestyy neljä kertaa vuodessa. Päätoimittajana on tällä hetkellä Emmi "Rotta" Putkonen. Lehti sisältää juttuja ryhmien retkistä aina retkivälinervosteluihin ja tapahtumareportaaseihin.

Lehden tekoon voi osallistua jokainen Hakatyttö, Sinihaukka ja kannatusyhdistyksen jäsen laittamalla juttunsa joko Rotan laatikkoon kololla tai päätoimittajalle sähköpostiste.

Kolo


Helsingin Hakatyttöjen kokoontumispaikka, kolo, sijaitsee Helsingin Tuomiokirkon itäisessä kivijalassa, osoitteessa Snellmaninkatu 2.  Kololla on kaksi puolta, sienipuoli ja koivupuoli.


Lippukuntamme on kunnostautunut viimeaikoina myös partiotaitokisoissa, joissa kisaa muun muassa legendaarinen Hakaminkit-vartio.