Το σχολείο στο Ευρωπαϊκό Στερέωμα

Αδελφοποίηση με το Μουσικό Γυμνάσιο Paolo di Tarso της Νάπολης

Στις 20 Νοεμβρίου το 3ο Γυμνάσιο Νίκαιας αδελφοποιήθηκε με το Μουσικό Γυμνάσιο Paolo di Tarso του Bacoli στη Νάπολη της Ιταλίας. Στην εκδήλωση πήραν μέρος μαθητές μαθήτριες από το σχολείο μας. Τα παιδιά συνόδευσαν η Διευθύντρια κ. Παπαθεοδώρου και η κ. Βλάμη.

ΠερισσότεραΕυρωπαϊκό Πρόγραμμα ATS2020
Ενίσχυση κομβικών δεξιοτήτων
Από τη σχολική χρονιά (2016-2017) το σχολείο μας  συμμετέχει στο έργο ευρωπαϊκής συγχρηματοδότησης (Erasmus+ Programme 2014-2020, Key Action 3: Support for policy reform) με τίτλο ‘Assessment of Transversal Skills 2020’ (ATS2020).
Περισσότερα


Επιμόρφωση εκπαιδευτικών - Erasmus KA1

Τη σχολική χρονιά 2016-17 επιμορφώθηκαν 3 εκπαιδευτικοί του σχολείου μας στη Φινλανδία με θέμα

Αξιοποίηση των Τάμπλετ στην εκπαίδευση και

άλλοι 3 εκπαιδευτικοί του σχολείου μας με θέμα Καλές πρακτικές στη Φινλανδική εκπαίδευση.
Περισσότερα 

Επιμόρφωση εκπαιδευτικών -Erasmus KA1 2017-18 και 2018-19Πρόγραμμα ΣΩΚΡΑΤΗΣ COMENIUS 1
 • Το Πειραματικό Γυμνάσιο Νίκαιας (τότε  3ο Γυμνάσιο Νίκαιας) συνεργάστηκε στα πλαίσια του προγράμματος  ΣΩΚΡΑΤΗΣ Comenius 1, για τα σχολικά έτη 1998-2000 με το ιταλικό Γυμνάσιο  Scuola Media Statale “Giovanni XXIII” του Terni  στην Ούμπρια και με το γαλλικό Γυμνάσιο Collège La Miliere της Thionville στη Λοραίνη με ανταλλαγή επισκέψεων και παραγωγή  α)βιβλίου με θέμα "Τα τείχη του Πειραιά" και β) CDRom με θέμα " Η Μεταβυζαντινή εικονογραφία στην Τουρκοκρατούμενη Ελλάδα".
 • Η  εφημερίδα "Τα Νέα" ενδιαφέρθηκε  για τη Δράση μας και έγραψε για το θέμα " Η Μεταβυζαντινή εικονογραφία στην Τουρκοκρατούμενη  Ελλάδα".  Διαβάστε  εδώ
 • Μέρος από το Πρόγραμμα « Τα τείχη του Πειραιά « και « Η Μεταβυζαντινή εικονογραφία στην τουρκοκρατούμενη Ελλάδα» παρουσιάστηκε σε Ημερίδα που διοργανώθηκε από τη  Δ/νση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Πειραιά  και την κ. Πασχαλιά Γιαννακάκη,  Σύμβουλο ΠΕ2 με θέμα τις  διασχολικές συνεργασίες στην Ελλάδα ή σε χώρες του εξωτερικού, στις 27 Ιανουαρίου του 2001. Το Πρόγραμμα παρουσίασαν μαθήτριες του σχολείου μας και η συντονίστρια του προγράμματος κ.  Μαρία Καπάκη (ΠΕ6).
       

 • Οι  κ. Μαρία Καπάκη, Μαρία Ζέμπου(καθηγήτριες αγγλικών) και Γεωργία Τσαρτσιταλίδου(γεωλόγος) στο  Γυμνάσιο La Miliere στην Thionville με Γάλλους και Ιταλούς συναδέλφους των συνεργαζόμενων σχολείων και ομάδα παιδιών του γαλλικού σχολείου.
   Α΄δράση "Τα τείχη του Πειραιά" •   Tα παιδιά της ομάδας δράσης " Η Μεταβυζαντινή εικονογραφία στην Τουρκοκρατούμενη Ελλάδα"με την κ. Ρούλα Τεντόμα (φιλόλογο) έξω από την  Καπνικαρέα.
   O  κ. Λουκάς Τσιτσιπής (θεολόγος) στον περίβολο της Ι. Μ. Φανερωμένης Σαλαμίνας συζητά με την ομάδα δράσης σχετικά με τις Εικόνες
                                                                
          Περισσότερες φωτογραφίες


Πρόγραμμα Δια Βίου Μάθησης, Comenius Assistantships
 • Το σχολικό έτος  2001-2002, οι καθηγήτριες γαλλικών , κ. Βιργινία Δεσποτίδη και κ. Βάσω Δυναμίδου συμμετείχαν στη δράση Comenius « Τοποθέτηση Μελλοντικών Εκπαιδευτικών σε Θέσεις Βοηθού σε Εκπαιδευτικά Ιδρύματα» (Πρόγραμμα Δια Βίου Μάθησης, Comenius Assistantships ) ασκώντας καθήκοντα επιβλεπόντων εκπαιδευτικών (μεντόρων) στην βοηθό εκπαιδευτικό κ. Sandra Belondo.


Πρόγραμμα ComeniusΕνδοατομική κινητικότητα (ενδοϋπηρεσιακή κατάρτιση εκπαιδευτικών).
 • Το σχολικό έτος 2011 - 2012 η φιλόλογος του σχολείου μας κ. Ελένη Βότση συμμετείχε στο Ευρωπαϊκό πρόγραμμα ComeniusΕνδοατομική κινητικότητα (ενδοϋπηρεσιακή κατάρτιση εκπαιδευτικών).
 • Θέμα του προγράμματος : Ο μεγάλος γύρος της Ευρώπης - μνημεία, τέχνη, κήποι, ανανέωση. Περισσότερα


ΑΔΕΛΦΟΠΟΊΗΣΗ με το γυμνάσιο Αγ. Ιωάννη Λεμεσού
 • Το 1999 το σχολείο αδελφοποιήθηκε με το γυμνάσιο Αγ. Ιωάννη (Κάτω Πολεμιδίων) Λεμεσού της Κύπρου με ανταλλαγή επισκέψεων μαθητών και καθηγητών και φιλοξενία από τις οικογένειες των παιδιών αντίστοιχα.
 • Διαβάστε τις εντυπώσεις μιας μαθήτριας από το Γυμνάσιο Αγ. Ιωάννη Λεμεσού και ενός μαθητή μας από την εμπειρία της αδελφοποίησης.
Ο τότε διευθυντής του σχολείου
κ. Σωτήρης Σταμούλης, με τον κ. Γιώργο Κυραγιάννη, τον κ. Γιώργο Σχοινά , την κ. Βάσω Δυναμίδου και την τότε πρόεδρο του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων κ. Ελένη Λαζαρή στην Κύπρο, στον Τύμβο της Μακεδονίτισσας, με Κύπριους συναδέλφους.
 Χορός των μαθητών  στην τελετή της αδελφοποίησης.
Περισσότερες φωτογραφίες
                                                                            
Comments