Εκπαιδευτικά Προγράμματα και Πρωτοβουλίες 2016-17

“Νοιάζομαι και Δρω”. Εκδήλωση για την ολοκλήρωση του προγράμματος

Την Τρίτη 27 και την Τετάρτη 28 Ιουνίου 2017 πραγματοποιήθηκε στην Αθήνα, στο ξενοδοχείο President η 2η Επιστημονική Συνάντηση για τον Εθελοντισμό στο Σχολείο. Στη συνάντηση παρουσίασαν τις δράσεις που αναπτύχθηκαν στο σχολείο μας η  κ. Δυναμίδου και η κ. Ροδίτη.

Επισυνάπτεται το Πρόγραμμα της Απολογιστικής Εκδήλωσης

 

 
 Assessment of Transversal Skills 2020’ (ATS2020)

Post test, επιμόρφωση, συνεντεύξεις

Στις   25 Μαΐου έγινε στο εργαστήριο της Πληροφορικής  το δεύτερο μέρος (post test) της αξιολόγησης των κομβικών δεξιοτήτων των μαθητών μας. Στο post test συμμετείχαν μαθητές /μαθήτριες του πειραματικού τμήματος και του τμήματος ελέγχου.

Στις 23 Μαΐου έγινε η τελευταία επιμορφωτική συνάντηση για τα σχολεία της Αττικής (3ο Γυμνάσιο Νίκαιας και 5ο Γυμνάσιο Ν. Ιωνίας) με επιμορφωτή τον διευθυντή του σχολείου, κ. Σαράντο Οικονομίδη και θέμα «Διαμορφωτική αξιολόγηση μαθητών (formative assessement) με την τεχνική των η- χαρτοφυλακίων (e –portfolios)». Δόθηκε δείγμα  ρουμπρίκας αξιολόγησης των μαθητών και ερωτηματολόγιο αυτοαξιολόγησης για τους εκπαιδευτικούς.

 Στο εργαστήριο ήταν παρόντες /παρούσες οι εκπαιδευτικοί που παίρνουν μέρος στο πρόγραμμα, η κ. Δώρα Νούσια διαχειρίστρια του προγράμματος στην Ελλάδα και η συντονίστρια κ. Μαρία Φουντάνα από το ΙΤΥΕ " Διόφαντος".

Επίσης στις 23 Μαΐου η κ. Μόνικα Γαβριηλίδου υπεύθυνη μελέτης περίπτωσης (case study) στο 3ο Γυμνάσιο Νίκαιας (σχολείο μελέτης περίπτωσης της εφαρμογής του προγράμματος ATS2020) πήρε συνέντευξη από τους εμπλεκόμενους στο πρόγραμμα εκπαιδευτικούς και στις 19 Μαΐου από τα παιδιά που επελέγησαν για τη μελέτη περίπτωσης.

 Από την επιμόρφωση 

 Από το post test

 


Θεματική εβδομάδα

Κατά τη διάρκεια της Θεματικής εβδομάδας (15-19 Μαΐου) έγιναν στο σχολείο  διάφορες ενημερωτικές παρουσιάσεις/παρεμβάσεις από προσκεκλημένες ομιλήτριες και από εκπαιδευτικούς του σχολείου.

Στους μαθητές της Γ΄ Τάξης η ομάδα του οικογενειακού προγραμματισμού κ. Μπάκα Μαρία, κ. Γιαννάκη Ελένη και κ. Μενδρινού Γεωργία μίλησαν  με θέμα «Υγιεινή γεννητικού συστήματος και προστασία από σεξουαλικά μεταδιδόμενα νοσήματα»

Επίσης από τη Unicef, η κ. Ράνια Μακρή, προϊσταμένη ενημέρωσης & συνηγορίας των δικαιωμάτων του παιδιού και η κ. Νίκου ενημέρωσαν  τους μαθητές της Γ΄ Τάξης για τα δικαιώματα του παιδιού.

Η κ. Εφραιμίδου Ελισάβετ, MSc Επισκέπτρια Υγείας του Γενικού Νοσοκομείου Νίκαιας «Άγ. Παντελεήμων» παρουσίασε πρόγραμμα Αγωγής Υγείας με θέμα «Τρέφομαι…! Κινούμαι…! Αναπτύσσομαι…!»

Η κ. Μάρη Ειρήνη, Ψυχολόγος,  από το Κέντρο Ερευνών για Θέματα Ισότητας (ΚΕΘΙ) μίλησε με θέμα «Έμφυλη διάσταση»

Την Τετάρτη 17/5/2017 το απόγευμα στο Χαμάμ πραγματοποιήθηκε ομιλία- συζήτηση προς τους γονείς, κηδεμόνες και εκπαιδευτικούς

με θέματα:

"Ασφαλής πλοήγηση στο διαδίκτυο από την κ. Πέγκυ Νιάρχου (κοινωνιολόγο-υπεύθυνη ανοιχτής δομής υποστήριξης ΚΕΘΕΑ) και "Διαφυλική αγωγή εφήβων-ενημέρωση γονέων" από την κ. Καλλιόπη Τσεμπέρη (Οικογενειακή σύμβουλο προγράμματος παιδικής, εφηβικής, νεανικής γυναικολογίας της Ιατρικής Σχολής Αθηνών, Σύμβουλο οικογενειακού προγραμματισμού, καθηγήτρια ΤΕΙ Αθήνας)

Από τους εκπαιδευτικούς του σχολείου, κατά τη διάρκεια του ωρολόγιου προγράμματος, έγιναν διάφορες δράσεις και αναπτύχθηκαν θέματα που αφορούσαν στους άξονες της θεματικής εβδομάδες σύμφωνα με τις προτάσεις που είχαν καταθέσει στις συντονίστριες εκπαιδευτικούς . Επίσης προβλήθηκε στο Χαμάμ η αγγλική ταινία "Σουφραζέτες".

Ενδεικτικές των δράσεων που υλοποιήθηκαν στο σχολείο από τους εκπαιδευτικούς είναι

το εργαστήριο μαγειρικής που οργάνωσε η φιλόλογος, κ. Λένα Καραγιάννη, για την Α΄ τάξη με θέμα «Αρχαία Ελληνική Κουζίνα»

και για τη Β΄ τάξη βιωματικές δράσεις σε ομάδα (ομάδα ανάγνωσης) με κέντρο το μυθιστόρημα "Η Κωνσταντίνα και οι αράχνες της" της Άλκης Ζέη  (που κινείται στον άξονα πρόληψη εθισμού και εξαρτήσεων) και  βιωματικές δράσεις πρόληψης και προαγωγής ψυχικής υγείας.

 Φωτογραφίες ενδεικτικές από διάφορες δραστηριότητες

 Παρεμβάσεις προς στα παιδιά από προσκεκλημένες ομιλήτριες Προσκεκλημένες ομιλήτριες στο Χαμάμ

Παρεμβάσεις από εκπαιδευτικούς.

Από διαθεματική προσέγγιση/δράση  στη Λογοτεχνία και τα Εικαστικά με θέμα τη θέση της γυναίκας
 Από την απογευματινή εκδήλωση στο Χαμάμ


Παρεμβάσεις από εκπαιδευτικούς.

Από τη Φυσική και τη Βιολογία


Παρεμβάσεις από εκπαιδευτικούς.

Από την Ιστορία

 


Εκπαιδευτικό πολιτιστικό πρόγραμμα «Το τρίτο κουδούνι"

Την Τρίτη 9 Μαΐου στο πλαίσιο του εκπαιδευτικού πολιτιστικού προγράμματος «Το τρίτο κουδούνι" η θεατρική ομάδα του 3ου Γυμνασίου Νίκαιας με την υπεύθυνη καθηγήτρια κ. Δεσποτίδη παρουσίασαν  στο Δημοτικό Θέατρο Πειραιά την παράσταση «τα Πολιτικά» από το έργο του Γιώργου Μανιώτη «Ονειρώξεις».

Διασκευή –σκηνοθεσία –χορογραφία του Γρηγόρη Γαϊτανάρου και  μουσική του Γιώργου Κατσάνου.


Καλές διδακτικές πρακτικές

Το Σάββατο 6  Μαΐου 2017  στο 4ο ΓΕΛ Κερατσινίου έγινε ημερίδα με σκοπό την παρουσίαση καλών διδακτικών πρακτικών των εκπαιδευτικών. Η ημερίδα διοργανώθηκε από τους σχολικούς συμβούλους ΠΕ04 και την Περιφερειακή Δ/νση Εκπαίδευσης Αττικής. Παρουσιάστηκαν νέες δραστηριότητες μάθησης  που έχουν εφαρμοστεί  από εκπαιδευτικούς στην τάξη.

 Στην ημερίδα συμμετείχε και ο Διευθυντής του σχολείου μας κ. Οικονομίδης ο οποίος παρουσίασε το πρόγραμμα Erasmus + KA3 Ats2020 που εφαρμόζουμε στο σχολείο μας πειραματικά.

 
 


Erasmus + , KA1 κινητικότητα εκπαιδευτικών 2

Τρεις καθηγητές του σχολείου μας, ο διευθυντής κ. Οικονομίδης, φυσικός, ο κ. Αβραμίδης , τεχνολόγος και ο κ. Θεοδοσίου , φυσικός στο πλαίσιο του προγράμματος Erasmus + , KA1 κινητικότητα εκπαιδευτικών, παρακολούθησαν στο Ελσίνκι της Φινλανδίας και στο Ταλίν της Εσθονίας στις αρχές Απριλίου επιμορφωτικό σεμινάριο με θέμα : Καλές πρακτικές στη Φινλανδική εκπαίδευση

(Best Practices Benchmarking in Finnish schools).

Παρουσίασαν και τη δική μας καλή πρακτική με το πρόγραμμα ATS2020.

Στο πρόγραμμα συμμετείχαν 20 εκπαιδευτικοί από Νοτιοανατολική Αγγλία, Πολωνία, Ελλάδα, Πορτογαλία, Ισπανία και Ρουμανία.

 Επίσης επισκέφτηκαν δύο φινλανδικά σχολεία (Comprehensive school Jokiniemi

Vierumäki comprehensive school) και ένα σχολείο στο Ταλίν (Tallinn 21 School).


Μπορείτε να δείτε εμπειρίες και δεξιότητες που αποκτήθηκαν εδώ.

 
 
Νοιάζομαι και δρω

Στο πλαίσιο του Προγράμματος Νοιάζομαι και δρω-Παρέμβαση στο στενό σχολικό χώρο την Παρασκευή 5 Μαΐου μαθητές και μαθήτριες έβαψαν τους τοίχους της αίθουσας του Γ1.Εκπαιδευτικό  πρόγραμμα "Νοιάζομαι και δρω"

Άξονες ανάπτυξης της δράσης

  •   Συλλογή και διάθεση πλαστικών καπακιών

  •        Παρέμβαση στο στενό σχολικό χώρο
  •    Συγκέντρωση ιατροφαρμακευτικού υλικού και διανομή του σε ΜΚΟ

    Περισσότερα για τα παραπάνω προγράμματα  της σχολικής χρονιάς 2016-17.Erasmus + , KA1 κινητικότητα εκπαιδευτικών  1

Τρεις καθηγήτριες του σχολείου μας, οι φιλόλογοι κ. Βλάμη, κ. Μητσώνη και κ. Τεντόμα στο πλαίσιο του προγράμματος Erasmus +, KA1 κινητικότητα εκπαιδευτικών, παρακολούθησαν στο Ελσίνκι της Φινλανδίας από 5/3 έως 10/ 3 επιμορφωτικό σεμινάριο με θέμα : Αξιοποίηση των Τάμπλετ στην εκπαίδευση.

Ενημερώθηκαν για το Φινλανδικό εκπαιδευτικό σύστημα, για διάφορες εκπαιδευτικές εφαρμογές (apps) σε τάμπλετ όπως και για εφαρμογές για παιδιά με μαθησιακές δυσκολίες. Επίσης επισκέφτηκαν δύο φινλανδικά σχολεία, συμμετείχαν σε εκπαιδευτικά εργαστήρια  και είχαν την ευκαιρία να ανταλλάξουν απόψεις με εκπαιδευτικούς από άλλες ευρωπαϊκές χώρες και με εκπαιδευτικούς από τη Φινλανδία.

Διάχυση στον σύλλογο των εκπαιδευτικών του σχολείου

Την Τρίτη 21/3 ενημέρωσαν το σύλλογο των εκπαιδευτικών του 3ου Γυμνασίου Νίκαιας για το Φινλανδικό εκπαιδευτικό μοντέλο και για τις εκπαιδευτικές εφαρμογές και τα εκπαιδευτικά εργαλεία του 21ου αιώνα. Μετά την ενημέρωση τέθηκαν ερωτήσεις και ακολούθησε συζήτηση.

 Από το χώρο του σεμιναρίου

 Επίσκεψη σε καινοτόμο δημοτικό σχολείο
 
Αίθουσα διδασκαλίας του δημοτικού
 Μαθαίνοντας μαθηματικά με επιτραπέζιο τάμπλετ
 Αίθουσα διδασκαλίας του δημοτικού
 Θρανία κλίμακες

 Αίθουσα διδασκαλίας στο Ευρωπαϊκό σχολείο του Ελσίνκι Παρουσίαση των καλών πρακτικών του σχολείου μας  στους συμμετέχοντες στο σεμινάριο
 Μαζί με τους εκπαιδευτές μας Petri Ilmonen και Paula Jaegerhorn

 
Από τη συνάντηση στο  συνεδριακό χώρο   του Fazer στο Vantaa

 
Από τη συνάντηση των συμμετεχόντων στο Erasmus με 30 Φινλανδούς εκπαιδευτικούς
στο  συνεδριακό χώρο   του Fazer
 Μια εποικοδομητική εμπειρία και μια πολύ καλή συνεργασία!


Εκπαιδευτικό πρόγραμμα Οδικής Ασφάλειας και κυκλοφοριακής αγωγής από το Ινστιτούτο Οδικής Ασφάλειας "Πάνος Μυλωνάς"

Την Παρασκευή 17/3 οι μαθητές της Β΄ και της Γ΄ παρακολούθησαν στο Χαμάμ πρόγραμμα Οδικής Ασφάλειας και κυκλοφοριακής αγωγής AVENUE (Actions for Vulnerable, Elderly, Novice drivers and road Users in Europe) for Traffic Safety. Το πρόγραμμα έχει  ως στόχο τη μείωση των δυστυχημάτων μέσω θεωρητικής & βιωματικής εκπαίδευσης, ευαισθητοποίησης και ενημέρωσης του κοινού και  έχει υιοθετηθεί από την ΕΕ και προωθείται ως καλή πρακτική.

Περισσότερα: http://www.ioas.gr/ekpaideutika_programmata/Διεθνές Δίκτυο διασχολικών συμπράξεων Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Ελλάδας - Κύπρου "Χρυσοπράσινο Φύλλο".

Στο πλαίσιο του προγράμματος Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Ελλάδας - Κύπρου "Χρυσοπράσινο Φύλλο" την Πέμπτη 2 Μαρτίου ταξίδεψε  η ομάδα του σχολείου μας στην Κύπρο όπου περίμεναν την αποστολή το σχολείο και οι  φιλοξενούσες οικογένειες των παιδιών από το συνεργαζόμενο Γυμνάσιο Λατσιών.

Την Παρασκευή 3/3 επισκέφτηκαν το Γυμνάσιο Λατσιών όπου δόθηκε η ευκαιρία στους μαθητές, στις μαθήτριες και στους συνοδούς εκπαιδευτικούς, την κ. Δυναμίδου και τον κ. Μήτραινα,  να ενημερωθούν για τις καλές πρακτικές του συνεργαζόμενου κυπριακού σχολείου. Παρακολούθησαν εκδήλωση αφιερωμένη στον Γρηγόρη Αυξεντίου και κατόπιν παρευρέθηκαν στην 3η Πανελλήνια Εκδήλωση του Περιβαλλοντικού Προγράμματος «Χρυσοπράσινο φύλλο» που έγινε στον χώρο του Πολιτιστικού Ιδρύματος «Αρχάγγελος» της Ι.Μ. Κύκκου. Το απόγευμα ξεναγήθηκαν στην παλιά Λευκωσία, σε αρχαιολογικούς χώρους και στο Μουσείο Λαϊκής Τέχνης στη Λευκωσία.

Το Σάββατο 4/3 επισκέφτηκαν τη Λεμεσό και ξεναγήθηκαν στο αρχαίο θέατρο του Κουρίου και στο μεσαιωνικό κάστρο του Κολοσσιού και αργότερα στην Πάφο.

Την Κυριακή 5/3 επισκέφτηκαν στη Λάρνακα την εκκλησία του Αγ. Λαζάρου και έκαναν βόλτα στην παραλία στις Φοινικούδες.

Το απόγευμα μετά τη συγκίνηση του αποχαιρετισμού αναχώρησαν για την Αθήνα γεμάτοι καλές εντυπώσεις!

 Εκδήλωση για τον Γρηγόρη Αυξεντίου
 
 Αφίσσες των δύο σχολείων
 
Αρχιεπισκοπική κατοικία

 Χρυσοπράσινο φύλλο
Ι.Μ. Κύκκου

 Μουσείο Λαϊκής Τέχνης
 
 Παλιά Λευκωσία
 Πέτρα του Ρωμιού


Μεσαιωνικό κάστρο Κολοσσιού


Αρχαίο θέατρο Κουρίου

 
 Αρχαιολογικός χώρος Πάφου
 Εκκλησία Αγ. Λαζάρου Λάρνακα


‘Assessment of Transversal Skills 2020’ (ATS2020)

Στην επιμορφωτική συνάντηση της Δευτέρας 6ης Φεβρουαρίου (14η του έργου) που έγινε 5ο Γυμνάσιο Νέας Ιωνίας με επιμορφωτή τον κ. Οικονομίδη διάρκειας 3 περίπου ωρών, συμμετείχαν εκπαιδευτικοί από τα σχολεία της Αττικής  (3ο Γυμνάσιο Νίκαιας  και  5ο Γυμνάσιο Νέας Ιωνίας)

Στη συνάντηση παρουσιάστηκαν χρήσιμες εφαρμογές, οι εκπαιδευτικοί παρουσίασαν την εμπειρία τους από την εφαρμογή του ATS2020 μέσα στην τάξη, αναφέρθηκαν θετικά σημεία και δυσκολίες. Ακόμη διατυπώθηκαν σκέψεις σχετικά με την εφαρμογή του προγράμματος. 

 

 
 

 

Shakespeare lives in school στο Μέγαρο Μουσικής

Το σχολείο μας  πήρε μέρος στην παράσταση Μια μαθητική «συνωμοσία» ως ταιριαστή ολοκλήρωση του έτους Σαίξπηρ στο πλαίσιο του προγράμματος Shakespeare Lives σε  συνεργασία με το British Council. Η παράσταση περιλαμβάνει  δημιουργίες μαθητών της πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης σχολείων της Αττικής εμπνευσμένες από το έργο του (θεατρικά έργα, χορευτικά, βίντεο κλπ). Στην δραστηριότητα που γίνεται στο Μέγαρο Μουσικής 9 και 10 Δεκεμβρίου συμμετέχουν τα παρακάτω σχολεία: 3ο  Γυμνάσιο Νίκαιας, 1ο Δημοτικό Σχολείο Κρυονερίου, Εράσμειος Ελληνογερμανική Σχολή,
4ο Δημοτικό Σχολείο Κερατσινίου, Πειραματικό Δημοτικό Σχολείο ΠΑ, Εκπαιδευτήρια «Ο Πλάτων»,
62ο Γυμνάσιο Αθήνας, Ελληνογερμανική Αγωγή, 1ο Γενικό Λύκειο Ηλιούπολης, 
2ο Πειραματικό Γυμνάσιο Αθηνών.
Υπεύθυνη της πρότασης του σχολείου μας, η φιλόλογος κ. Μάγδα Βλάμη.

Συγχαρητήρια σε όλους τους συντελεστές !

 Από την πρόβα

Από την παράσταση

‘Assessment of Transversal Skills 2020’ (ATS2020)

Στις 8 Δεκεμβρίου έγινε στο εργαστήριο της Πληροφορικής  το πρώτο μέρος (pretest) της αξιολόγησης των κομβικών δεξιοτήτων των μαθητών μας. Στο pretest συμμετείχαν μαθητές /μαθήτριες του πειραματικού τμήματος και του τμήματος ελέγχου. Στο εργαστήριο ήταν παρόντες /παρούσες οι εκπαιδευτικοί που παίρνουν μέρος στο πρόγραμμα, η συντονίστρια κ. Μαρία Φουντάνα από το ΙΤΥΕ " Διόφαντος" και η κ. Μόνικα Γαβριηλίδου υπεύθυνη μελέτης περίπτωσης (case study), αφού το 3ο Γυμνάσιο Νίκαιας έχει επιλεγεί ως σχολείο μελέτης περίπτωσης της εφαρμογής του προγράμματος.
Διεθνές Δίκτυο διασχολικών συμπράξεων Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Ελλάδας - Κύπρου "Χρυσοπράσινο Φύλλο".

Στο πλαίσιο του προγράμματος Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Ελλάδας - Κύπρου "Χρυσοπράσινο Φύλλο" την Πέμπτη 1 Δεκεμβρίου επισκέφτηκαν το σχολείο μας μαθητές /μαθήτριες μαζί με τις εκπαιδευτικούς από το συνεργαζόμενο Γυμνάσιο της Κύπρου , το Γυμνάσιο Λατσιών. Τα παιδιά του Γυμνασίου Λατσιών μάς παρουσίασαν στο Χαμάμ μέρος της εργασίας τους με θέμα «το ψωμί» και στη συνέχεια κεραστήκαμε καλούδια από το Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων του σχολείου μας αλλά και από τους Κύπριους συναδέλφους. Κατόπιν τα παιδιά φιλοξενήθηκαν από οικογένειες μαθητών /μαθητριών και την επόμενη  επισκέφτηκαν το ΚΠΕ Καλαμάτας. Από το Χαμάμ 


Την Παρασκευή 2/12 τα παιδιά αναχώρησαν για την Καλαμάτα όπου παρακολούθησαν εκπαιδευτικά προγράμματα από το ΚΠΕ Καλαμάτας. Πρώτα παρακολούθησαν το πρόγραμμα Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης «Ελιά Λάδι_Ιστορία_Αειφορία» μέσω του οποίου έκαναν επίσκεψη σε παραδοσιακό ελαιοτριβείο και συμμετείχαν σε δραστηριότητες περιβαλλοντικού ενδιαφέροντος.

Το Σάββατο 3/12 πήγαν πάλι στο ΚΠΕ Καλαμάτας και πήραν μέρος στο πρόγραμμα «Αρχαία Μεσσήνη, ένα παράδειγμα αειφορικής διαχείρισης στον αρχαιολογικό χώρο» όπου είχαν την εμπειρία μιας πολύ ωραίας ξενάγησης!

 Στο δρόμο για την Καλαμάτα
 Στο ΚΠΕ Καλαμάτας

 

 Ενημέρωση για τα προγράμματα

 Ξενάγηση στον ελαιώνα
 Ψωμί και λάδι

 Στο ελαιοτριβείο

Βόλτα στην Καλαμάτα Στην Αρχαία Μεσσήνη
 

 

 


‘Assessment of Transversal Skills 2020’ (ATS2020)
Επιμορφωτική συνάντηση

Την Πέμπτη 17 Νοέμβρίου έγινε επιμορφωτική συνάντηση στο πλαίσιο του έργου  με τίτλο ‘Assessment of Transversal Skills 2020’ (ATS2020) (Erasmus+ Programme 2014-2020, Key Action 3: Support for policy reform) για τους εκπαιδευτικούς του σχολείου μας και τους εκπαιδευτικούς του 5ου Γυμνασίου Ν. Ιωνίας.
Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε στο εργαστήριο Πληροφορικής του
σχολείου μας.

Περισσότερα για την εξέλιξη του προγράμματος στην Ελλάδα στον ακόλουθο υπερδεσμό http://ats2020.eu/greece
 ‘Assessment of Transversal Skills 2020’ (ATS2020)

Επιμορφωτική συνάντηση 

Την Τρίτη 25 Οκτωβρίου έγινε επιμορφωτική συνάντηση στο πλαίσιο του έργου  με τίτλο ‘Assessment of Transversal Skills 2020’ (ATS2020) (Erasmus+ Programme 2014-2020, Key Action 3: Support for policy reform).
για τους συμμετέχοντες στο πρόγραμμα εκπαιδευτικούς του σχολείου μας  στο εργαστήριο Πληροφορικής του σχολείου μας.

 


"Εκπαίδευση και δια Βίου Μάθηση"

Στο πλαίσιο του προγράμματος της πρακτικής άσκησης φοιτητών- ΕΣΠΑ το σχολείο μας δέχθηκε τη φοιτήτρια Σκεπασιανού Αθηνά, Φιλόλογο Γαλλικής Γλώσσας και Φιλολογίας, για να προσφέρει τις υπηρεσίες της τόσο στη διδασκαλία όσο και στη βοηθητική υποστήριξη του σχολείου. Το διάστημα των τριών μηνών που ήταν κοντά μας συνεργάστηκε αρμονικά με τους συναδέλφους αλλά και με τους μαθητές. Την τελευταία μέρα της πρακτικής της έδωσε ένα χειροποίητο ενθύμιο στους μαθητές και εκείνοι ανταπέδωσαν με θερμές ευχές για καλή συνέχεια, όμορφες ζωγραφιές ενώ δεν έλειψαν οι φωτογραφίες. Η ημέρα έκλεισε με την υπόσχεση ότι θα έρθει να δει ξανά τους μαθητές και τους συναδέλφους καθώς και με γλυκά κεράσματα και τραγούδια!

 
 


 Assessment of Transversal Skills 2020’ (ATS2020)

Εισαγωγή των μαθητών μας στην ηλεκτρονική πλατφόρμα του προγράμματος - 3η επιμορφωτική συνάντηση

Την Παρασκευή 21 Οκτωβρίου  2016, έγινε η 3η επιμορφωτική συνάντηση στο πλαίσιο του έργου  με τίτλο ‘Assessment of Transversal Skills 2020’ (ATS2020) (Erasmus+ Programme 2014-2020, Key Action 3: Support for policy reform).
Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε στο εργαστήριο Πληροφορικής του 5ου Γυμνασίου Νέας Ιωνίας.

Περισσότερα